1 kg finom liszt
kb:60-70 dkg burgonya püré
2 db tojás
2 evőkanál zsír
2-3 evőkanál tejföl
só
2 dl langyos tej
5 dkg élesztő
1/2 evőkanál cukor
15 dkg reszelt sajt
Lapok közti kenéshez:
olvasztott zsír
Tetejére:
1 db tojás
15-20 dkg reszelt sajt
szezámmag
Az élesztőt a cukorral langyos tejjel felfuttatom.Egy nagyobb tálba rakom a burgonya pürét,hozzáadom a lisztet, zsírt,tejfölt,tojást sót,reszelt sajtot majd a végén a felfuttatót élesztőt.Könnyű tésztát dagasztunk belőle.
Nyújtom olvasztott zsírral lekenem hajtogatom ezt 3 szór megcsinálom,minden nyújtás után a tésztánkat zsírral kenjük le vékonyan,15 perces pihentetések legyenek a hajtások között.Az utolsó hajtás,pihentetése után nyújtom,tojással kenem reszelt sajttal,szezámmaggal szórom,kockára vágom.Sütőpapiros tepsire rakom hagyom kelni. Előmelegített sütőbe 200 fokon sütöm.
A lisztet a túróval, margarinnal és az élesztővel kissé elmorzsoljuk, majd hozzá adjuk a sót, tojást, és tejföllel összeállítjuk. Fél óra pihentetés után kinyújtjuk újnyi vastagság...
Elkészítési idő: 3 Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk vigyázva, hogy ne dolgozzuk ki túlságosan a tésztát. Amint összeáll egy tálcán vagy sütőlapon másfél cm vastagságú, négyzet alakú lapot nyújtunk belőle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a margarint és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a tejfölt és a tojást, majd gyors mozdulato...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: KözepesKéz alá készítünk mindent. A langyos tejbe keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk 3 kanálnyi liszttel. Meleg helyen felfuttatjuk. Közben a medvehagymát csíkokra,...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes