1 kg finom liszt
kb:60-70 dkg burgonya püré
2 db tojás
2 evőkanál zsír
2-3 evőkanál tejföl
só
2 dl langyos tej
5 dkg élesztő
1/2 evőkanál cukor
15 dkg reszelt sajt
Lapok közti kenéshez:
olvasztott zsír
Tetejére:
1 db tojás
15-20 dkg reszelt sajt
szezámmag
Az élesztőt a cukorral langyos tejjel felfuttatom.Egy nagyobb tálba rakom a burgonya pürét,hozzáadom a lisztet, zsírt,tejfölt,tojást sót,reszelt sajtot majd a végén a felfuttatót élesztőt.Könnyű tésztát dagasztunk belőle.
Nyújtom olvasztott zsírral lekenem hajtogatom ezt 3 szór megcsinálom,minden nyújtás után a tésztánkat zsírral kenjük le vékonyan,15 perces pihentetések legyenek a hajtások között.Az utolsó hajtás,pihentetése után nyújtom,tojással kenem reszelt sajttal,szezámmaggal szórom,kockára vágom.Sütőpapiros tepsire rakom hagyom kelni. Előmelegített sütőbe 200 fokon sütöm.
lisztben elmorzsoljuk a margarint, beletesszük a tojások sárgáját, a sót. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Alaposan kidagasztjuk, meleg, sötét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos cukros tejbe belemorzsolni az élesztő és felfuttatni. Egy tálba beletenni a sóval, és az őrölt borssal összekevert lisztet, majd hozzáadni a margarint és összemorzsoln...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben. Hirdetés Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjü�rjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfu...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: KönnyűA langyos tejbe tegyük bele a cukrot, és az élesztőt. Kezünkkel jól oldjuk fel az élesztőt, majd hagyjuk 5-10 percig pihenni a keveréket, hogy az élesztő felfusson.Tegyük egy tálba...
Elkészítési idő: 2óra Nehézség: Közepes