40 dkg liszt
25 dkg vaj
3 dkg élesztő
Fél pohár tejföl
2 csapott teáskanál só
Sajt
Először az élesztőt kb. 1 dl tejben felfuttatom. Amíg az élesztő felfut kimérem a lisztet és a többi alapanyagot.
A hozzávalókat összekeverem. Ha a tészta ragadós adok hozzá még lisztet.
Kilisztezett asztalon kb ujjnyi vastagra nyújtjuk (én kicsit talán vékonyabbra)
Egy feles pohárral kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk és megkenjük a tetejét tojás sárgájával, majd egy csipet sajtot rakunk rá.
180-190 fokos sütőben aranybarnára sütjük, ami kb. 20 perc.
Az eredeti receptben egy pohár tejföl van és az élesztőt csak belemorzsoljuk a tésztába. A változtatások miatt kell egy kevés plusz liszt.
Nagyjából 2 tepsi jön ki ebből az adagból.
A vajat a tojássárgájával, a tejföllel és a sóval kikavarjuk. A lisztet a sütőport és a reszelt sajtot is hozzáadjuk, meggyúrjuk a tésztát. Majd becsomagoljuk fóliába és 2 órára hű...
Elkészítési idő: 25 Nehézség: KönnyűEgy kanálnyi lisztet és egy csipet cukrot szórunk a langyos tejbe, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Nagy tálba szitáljuk a lisztet, beletesszük a sót, beleöntjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokhoz adjuk a joghurtot és a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fokhagymaporral, majd alaposan összekeverjük. Beletesszük a lisztet és a sütőport, majd csomómentesre kev...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű