40 dkg liszt
25 dkg vaj
3 dkg élesztő
Fél pohár tejföl
2 csapott teáskanál só
Sajt
Először az élesztőt kb. 1 dl tejben felfuttatom. Amíg az élesztő felfut kimérem a lisztet és a többi alapanyagot.
A hozzávalókat összekeverem. Ha a tészta ragadós adok hozzá még lisztet.
Kilisztezett asztalon kb ujjnyi vastagra nyújtjuk (én kicsit talán vékonyabbra)
Egy feles pohárral kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk és megkenjük a tetejét tojás sárgájával, majd egy csipet sajtot rakunk rá.
180-190 fokos sütőben aranybarnára sütjük, ami kb. 20 perc.
Az eredeti receptben egy pohár tejföl van és az élesztőt csak belemorzsoljuk a tésztába. A változtatások miatt kell egy kevés plusz liszt.
Nagyjából 2 tepsi jön ki ebből az adagból.
Nincs elírás, se sütőpor, se élesztő nem kell hozzá, tökéletesen működik. A lisztet a sóval elkeverjük, és összemorzsoljuk az egészet a kockákra vágott margarinnal. Végül hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű180 fokon sütjük.
Elkészítési idő: 30-40 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, a megkelt élesztővel, maradék tejjel, tojással, olajjal tésztát dagasztunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-az élesztőt felfuttatjuk cukros tejben -aztán bele a lisztbe minden hozzávaló -alaposan kidagasztjuk -1 órát kelesztjük --15 gombócra szedjük -egyenként alaposan k...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű