Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sajtos pogácsa


Írta:

Elk. idő: 1.5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt
25 dkg vaj
3 dkg élesztő
Fél pohár tejföl
2 csapott teáskanál só
Sajt

Elkészítés:


Először az élesztőt kb. 1 dl tejben felfuttatom. Amíg az élesztő felfut kimérem a lisztet és a többi alapanyagot.

A hozzávalókat összekeverem. Ha a tészta ragadós adok hozzá még lisztet.

Kilisztezett asztalon kb ujjnyi vastagra nyújtjuk (én kicsit talán vékonyabbra)

Egy feles pohárral kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk és megkenjük a tetejét tojás sárgájával, majd egy csipet sajtot rakunk rá.

180-190 fokos sütőben aranybarnára sütjük, ami kb. 20 perc.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az eredeti receptben egy pohár tejföl van és az élesztőt csak belemorzsoljuk a tésztába. A változtatások miatt kell egy kevés plusz liszt.

Nagyjából 2 tepsi jön ki ebből az adagból.

Sajtos pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Babi
Karácsonyi sajtos
Karácsonyi sajtos

A vajat a tojássárgájával, a tejföllel és a sóval kikavarjuk. A lisztet a sütőport és a reszelt sajtot is hozzáadjuk, meggyúrjuk a tésztát. Majd becsomagoljuk fóliába és 2 órára hű...

Elkészítési idő: 25
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Töltött sós rágcsa
Töltött sós rágcsa

Egy kanálnyi lisztet és egy csipet cukrot szórunk a langyos tejbe, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Nagy tálba szitáljuk a lisztet, beletesszük a sót, beleöntjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Virslis-sajtos lepény
Virslis-sajtos lepény

A tojásokhoz adjuk a joghurtot és a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fokhagymaporral, majd alaposan összekeverjük. Beletesszük a lisztet és a sütőport, majd csomómentesre kev...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Réteges sajtos-vajas kifli - dagasztás nélkül
Réteges sajtos-vajas kifli - dagasztás nélkül

1. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk