30 dkg. liszt , 25 dkg. margarin , 1 kis poharas tejföl , 2 tk. só , 1 tojás lekenni , sajt reszelve
A hozzávalókat összegyúrjuk és ujjnyi vastagra nyújtjuk - én vékonyabbra szoktam - és állni hagyom a hűtőben néhány órára ( lehet éjszakára is ) Tojással lekenjük, reszelt sajttal vagy köménnyel vagy szezám maggal megszórjuk és rudakat vágunk belőle. Előmelegített sütőben sütjük, 200 fokon , lehet hőlégkeveressel , de lehet alul-felül sütéssel is . Nem kell nagyon barnára sütni , réteges ,finom rudak lesznek.
Ez az adag csak 2 embernek elég :D érdemes duplát begyúrni . Jól tűri a nyers tészta a fagyasztást is .Én szoktam ebből a tésztából lekváros Hókiflit is sütni ,de akkor kevesebb só kell bele .
Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük. Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojásokat. A margarint és a tejfölt a mikróban szobahőmérsékletűre melegítjük, és a tejfölbe belekeverjük az élesz...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézMindezt jól összegyúrni, és kis (mogyorónyi) gombócokat formálni. A tallérsütőt jól felforrósítani a gázon, és nagy lángon süssük ki. Az ínyencek ízesíthetik köménymaggal nagyon p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztbe belekeverem a sót, belemorzsolom a szobahòmérsékleten felengedett margarint és zsírt. Hozzáadom a 15 dkg sajtot a tojãssárgákat és a tejfölbe belekevert élesztőt . Ös...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: Könnyű