30 dkg. liszt , 25 dkg. margarin , 1 kis poharas tejföl , 2 tk. só , 1 tojás lekenni , sajt reszelve
A hozzávalókat összegyúrjuk és ujjnyi vastagra nyújtjuk - én vékonyabbra szoktam - és állni hagyom a hűtőben néhány órára ( lehet éjszakára is ) Tojással lekenjük, reszelt sajttal vagy köménnyel vagy szezám maggal megszórjuk és rudakat vágunk belőle. Előmelegített sütőben sütjük, 200 fokon , lehet hőlégkeveressel , de lehet alul-felül sütéssel is . Nem kell nagyon barnára sütni , réteges ,finom rudak lesznek.
Ez az adag csak 2 embernek elég :D érdemes duplát begyúrni . Jól tűri a nyers tészta a fagyasztást is .Én szoktam ebből a tésztából lekváros Hókiflit is sütni ,de akkor kevesebb só kell bele .
1.A leveles tésztát kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastagra, vagy ha feltekertet vettünk, akkor kitekerjük. 2.A bacon szalonnákat a leveles tésztára helyezzük szorosan, így körülbelül 8-...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a munkalapra szitáljuk, ráöntjük az előre megreszelt sajtot, megsózzuk, és alaposan összekeverjük a szárazanyagokat. Elmorzsoljuk a zsírral jó alaposan, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba helyezünk mindent. Dagasztjuk. Dagasztás után a hűtőbe rakjuk pihentetni pár órát. Utána kinyújtani, szaggatni, megkenni tojással és végül megszórni sajttal. Előmelegítet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hideg margarint (nagyobb lyukú reszelőn) a liszthez reszeljük. Azután hozzáadjuk a tejet, amiben már elkevertük az instant élesztőt, majd a tojássárgájával és étolajjal kikevert...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű