menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtszószos,omlós csiga


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kk. só
1-2 ek. tejföl
2 dl tejszín
10 dkg hideg vaj
1 kisebb tojás
1 kk. sütőpor
20 dkg liszt
1 kk. szárított élesztő
1 tasak MAGGI Sajtszósz alap Fortélyok tésztára

Elkészítés:


A lisztet, sót, sütőport és a szárított élesztőt elkeverjük.

Késes robotgépben morzsássá aprítjuk a vajjal, majd hozzáadjuk az egész tojást is.

A keveréket tálba öntjük és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy könnyen alakítható, ruganyos tésztát kapjunk. Pihenni hagyjuk.

A sajtszószt 2 dl tejszínnel simára keverjük és kis lángon, pár perc alatt kevergetve besűrítjük. Hűlni hagyjuk.

A tésztát lisztezett munkalapon kb. 20×30-as téglalappá nyújtjuk és megkenjük a sajtszósszal.

A hosszabbik vége felől egyenletesen feltekerjük, éles késsel kisujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.

180 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig, enyhe pirulásig sütjük. Langyosan a legfinomabb, de a vaj, a tejföl és a tojás miatt másnapra is omlós marad.

Sajtszószos,omlós csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos rúd -Kertész Jutka
Sajtos rúd -Kertész Jutka

Este be kell gyúrni a tésztát, pihenni betenni a frigóba. Reggel kivenni kinyújtani,1 tojással megkenni a tetejét, sajtot ráreszelni és megsütni.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Spenótos fetasajtos péksüti (Zé)
Spenótos fetasajtos péksüti (Zé)

Először elkészítjük a tölteléket. Egy lábasban kevés olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott fokhagymát, beletesszük a spenótot, megfonnyasztjuk, majd szobahőmérsékletűre hűtjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Henrietta
Sajtos perec
Sajtos perec

A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval és 20 dkg reszelt sajttal, majd a szobahőmérsékletű margarinnal és tejföllel elmorzsoljuk. Lágy tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett gyúró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Katalin
Sajtos ropogós
Sajtos ropogós

A lisztben elvegyítjük a sót, borsot és a cayenne borsot. A vajat és a sajtot kis kockákra vágjuk. Az összes hozzávalót a robotgépbe tesszük és a dagasztókarral összedolgoztatjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk