1 kk. só
1-2 ek. tejföl
2 dl tejszín
10 dkg hideg vaj
1 kisebb tojás
1 kk. sütőpor
20 dkg liszt
1 kk. szárított élesztő
1 tasak MAGGI Sajtszósz alap Fortélyok tésztára
A lisztet, sót, sütőport és a szárított élesztőt elkeverjük.
Késes robotgépben morzsássá aprítjuk a vajjal, majd hozzáadjuk az egész tojást is.
A keveréket tálba öntjük és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy könnyen alakítható, ruganyos tésztát kapjunk. Pihenni hagyjuk.
A sajtszószt 2 dl tejszínnel simára keverjük és kis lángon, pár perc alatt kevergetve besűrítjük. Hűlni hagyjuk.
A tésztát lisztezett munkalapon kb. 20×30-as téglalappá nyújtjuk és megkenjük a sajtszósszal.
A hosszabbik vége felől egyenletesen feltekerjük, éles késsel kisujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig, enyhe pirulásig sütjük. Langyosan a legfinomabb, de a vaj, a tejföl és a tojás miatt másnapra is omlós marad.
Este be kell gyúrni a tésztát, pihenni betenni a frigóba. Reggel kivenni kinyújtani,1 tojással megkenni a tetejét, sajtot ráreszelni és megsütni.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a tölteléket. Egy lábasban kevés olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott fokhagymát, beletesszük a spenótot, megfonnyasztjuk, majd szobahőmérsékletűre hűtjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval és 20 dkg reszelt sajttal, majd a szobahőmérsékletű margarinnal és tejföllel elmorzsoljuk. Lágy tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett gyúró...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztben elvegyítjük a sót, borsot és a cayenne borsot. A vajat és a sajtot kis kockákra vágjuk. Az összes hozzávalót a robotgépbe tesszük és a dagasztókarral összedolgoztatjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű