Hozzávaló:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
1 tk. sütőpor
1 ek. só
kb. 2 dl tejföl
1 tojás
Krém:
20 dkg vaj
20 dkg reszeltsajt (fele lehet füstölt)
1 tk. só (ha pirosarany is van a krémben csak a fele só kell)
1 tk. pirosarany (elhagyható)
A tészta hozzávalóiból rugalmas, de jól nyújtható tésztát gyúrok, majd 4 egyforma darabba vágom. Mindet kinyújtom téglalap formára, majd megkenem a sajtos margarinnal. Feltekerem mint a beiglit, fóliába csavarom és egy éjszakára hűtőben pihentetem. Ezalatt megdermed annyira, hogy szép vékonyra, kb. 2 mm vastagra lehessen felszeletelni. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetem őket, majd 200 fokos sütőben kb. 10 perc alatt pirosra sütöm őket.
1 rúd egy nagy tepsire elegendő. Sokszor csak a felét sütöm ki, másik felét beteszem a fagyasztóba. Nem várom meg, hogy teljesen kiengedjen, úgy szeletelem fel.
A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük. Az összes hozzávalót egy tálba mérjük és egynemű, homogén állagú tésztává gyúrjuk. ( Ne legyenek benne fehéres foltok! ) Folpackba csom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez ledaráljuk a sonkát, adunk hozzá kevés tejfölt, mustárt, sót, borsot, finomra aprított hagymát, reszelt sajtot. A tésztához a tálba készítjük az összes hozzávalót és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét deci vizet meglangyosítunk, kevés cukrot szórunk bele, és rámorzsoljuk az élesztőt. A lisztet tálba öntjük, adunk hozzá sót, két evőkanál étolajat és a felfutott élesztős vizet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajas tésztát olvaszd ki, és nyújtsd ki 3-4 mm vastagságúra. Vágj 2 cm széles és 15 cm hosszú csíkokat. Tekerd fel a rolóra úgy hogy minden tekerés a az előzőt 1/3-ban fedje be....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű