Családireceptkönyv.hu

Csigasajtos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávaló:

50 dkg liszt
25 dkg vaj
1 tk. sütőpor
1 ek. só
kb. 2 dl tejföl
1 tojás

Krém:

20 dkg vaj
20 dkg reszeltsajt (fele lehet füstölt)
1 tk. só (ha pirosarany is van a krémben csak a fele só kell)
1 tk. pirosarany (elhagyható)

Elkészítés:


A tészta hozzávalóiból rugalmas, de jól nyújtható tésztát gyúrok, majd 4 egyforma darabba vágom. Mindet kinyújtom téglalap formára, majd megkenem a sajtos margarinnal. Feltekerem mint a beiglit, fóliába csavarom és egy éjszakára hűtőben pihentetem. Ezalatt megdermed annyira, hogy szép vékonyra, kb. 2 mm vastagra lehessen felszeletelni. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetem őket, majd 200 fokos sütőben kb. 10 perc alatt pirosra sütöm őket.

1 rúd egy nagy tepsire elegendő. Sokszor csak a felét sütöm ki, másik felét beteszem a fagyasztóba. Nem várom meg, hogy teljesen kiengedjen, úgy szeletelem fel.

Csigasajtos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Batyu - Gombás-krémsajtos töltött batyu
Batyu - Gombás-krémsajtos töltött batyu

1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. 2. A többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük. 3. Amíg a tészta kel elkészítjük a tölte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Babi
Leveles tepertős pogácsa
Leveles tepertős pogácsa

Egy deci, picit cukros langyos tejben felfuttatunk 3 deka élesztőt. Összegyúrjuk a lisztet 1 egész tojással, egy sárgájával, a tejföllel, egy kevés sóval margarinnal, az élesztős t...

Elkészítési idő: 80
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
CHEDDAR SAJTOS FALATKÁK
CHEDDAR SAJTOS FALATKÁK

Lereszeljük a sajtot. Az összes hozzávalóval összegyúrjuk. Folpackba csomagolva 20 percre a hűtőbe tesszük. Enyhén lisztezett felületen kb fél cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túrópogi
Túrópogi

Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk