Hozzávalók 24 darabhoz: 6 dkg kókuszolaj (ezt használtam) 3 dl forró víz 18 dkg Szafi Fitt sós nyújtható kelt tésztahelyettesítő liszt 1 kisebb fej káposzta só, bors, édesítő, zsiradék
káposztát lereszeljük, besózzuk, 10 percig állni hagyjuk. A nedvességet alaposan kicsavarva belőle felforrósított zsiradékon megpároljuk-megpirítjuk, ízesítjük. Teljesen kihűtjük felhasználás előtt. A tésztához a folyékony olajat elkeverjük a forró vízzel, majd hozzáadjuk a lisztet, gyorsan beledolgozzuk és szintén pihenőn hagyjuk. A tésztát vékony téglalappá nyújtjuk, lisztet sem feltétlenül igényel a művelet, szétterítjük rajta a kihűlt káposztát, majd szorosan feltekerjük
Ujjnyi vastag darabokat vágunk belőle, sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk őket.
180 fokos előmelegített sütőben kisütjük 20 perc alatt.
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd beletesszük a sót, a tejben felfuttatott élesztőt.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMost sertés és marhahús keverékéből készült. Figyelni kell arra, hogy elég zsíros legyen mindkét hús. De általában csak marhából szoktam, kellően zsírosból másképp szaraz lesz. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a hozzávalókat kimérjük és összegyúrjuk. Hagyjuk tíz percet pihenni. A pihenés után kinyújtjuk és a szoba-hőmérsékletű margarint rákenjük, majd először jobbról, aztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítottam, beleszórtam a cukrot, majd belemorzsoltam az élesztőt. Hagytam 10 percig pihenni. A vajat elmorzsoltam a liszttel, majd belekevertem a sót. Közepébe egy...
Elkészítési idő: 1, 5 óra Nehézség: Közepes