Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sajtos keksz


Írta:

Elk. idő: 1óra30 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg liszt
10 dkg margarin (hideg)
1 teáskanál cukor
só (ízlés szerint)
1 teáskanál sütőpor
6 dkg félkemény sajt (trapista, hajdú, kisasszondi)
5 dkg szezámmag (len vagy zabpehely)
kb. 1,5 dl víz

Elkészítés:


A lisztbe beletesszük a sütőport, a cukrot, a sót, a lereszelt sajtot, a szezámmagot, és belereszeljük a hideg margarint, majd nagyjából összekeverjük és a végén apránként hozzáadjuk a vizet és jól összegyúrjuk az egészet.

A tészta bucinkat egy folpackba becsomagoljuk és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni. Utána a tésztát egy lisztezett sík felületen téglalap alakúra és kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és derelye szaggatóval négyzetekre vágjuk (kb. 4x4 cm).

A kiszaggatott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, úgy hogy ne érjenek össze, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 12 percig sütjük. (Csak addig, míg egy kis szint nem kap).

Trükkök, tippek, praktikák:


A kisült kekszeket egy zárható tetejű dobozba tesszük. Így napokig is eláll

Sajtos keksz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos bucik
Sajtos bucik

Az élesztőt langyos tejben a cukor hozzáadásával megfuttatjuk. A hozzávalókból tésztát dagasztunk. Kétszer hajtogatjuk, minden hajtogatásnál megszórjuk 5-5 dkg durvára reszelt s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Tökmagos juhtúrós pogácsa
Tökmagos juhtúrós pogácsa

A liszt kivételével az összes hozzávalót egy keverőtálba szórjuk, és homogénné kavarjuk. A bryndzát érdemes kis darabokban belevágni, mert úgy könnyebb teljesen elegyengetni. A li...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Limara hagymás pogácsája
Limara hagymás pogácsája

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Omlós sós teasütemény
Omlós sós teasütemény

A lisztet leszitáljuk, a tejfölt összekeverjük a tojás sárgákkal, sóval, és az élesztővel, majd a liszthez keverjük. A vajat kisebb darabokban a liszthez adjuk és az egészet jól ös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk