1 bögre liszt
fél bögre kefir
fél bögre reszelt sajt
kávéskanál só
csapott kávéskanál cukor
csapott kávéskanál szódabikarbóna
A kefirbe belekeverjük a cukrot, sót, szódabikarbonát és összedolgozzuk a liszttel és a reszelt sajttal. Kicsit ragacsos tésztát kapunk, lisztezve nyújtsuk ki nem túl vékonyra Ha nagy lángosokat szeretnénk, akkor egy táblán vagy egy nagyobb vágódeszkán, ha kisebbeket akkor akár két tenyerünk között is kilapogathatjuk. Közepesen forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Tejföllel tálaljuk.
A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk és kb. 1,5 cm-es csíkokra vágjuk. A virsliket hosszában és keresztben is kettévágjuk ( így egy virsliből 4 darabot kapunk), majd egy-egy leve...
Elkészítési idő:Elkészítése: A margarint hozzáadom a liszthez, rászórom a szódabikarbónát, a sót és az őrölt köményt ízlés szerint, ráütök egy tojást, hozzáadom a kis doboz tejfölt, majd végül...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit kenyérsütő gép üstjébe sorakoztatjuk, rugalmas tésztává gyúrjuk - illetőleg hagyományos kelt tésztát készítünk: tejben felfuttat az élesztő... Fél óráig lan...
Elkészítési idő: