40 dkg liszt
17 dkg zsír (vagy 25 dkg margarin)
7 evőkanál hideg víz
1 evőkanál 10%-os ecet.
reszelt sajt
köménymag
szezámmag
Összegyúrjuk, egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap késpenge vékonyságúra nyújtjuk, megkenjük tojással, a tetejét megszórjuk sóval, és ezen kívül még reszelt sajttal,/köménymaggal, szezámmaggal...Majd kb 2*2-es kis négyzetekre vágjuk és megsütjük.
A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Ezután minden hozzávalót hozzáteszünk. Sima tésztát gyúrunk, és 40 percet pihenni hagyjuk. Kb. 1 cm-re...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük, majd áttörjük. 2. Cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. 3. A lisztet a zsírral vagy a vajjal és...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA keksz valamennyi hozzávalóját összekeverjük. Két sütőpapír közé téve a masszát 30 x 25 centis téglalappá nyújtjuk. A felső papírt eltávolítjuk. A másik sütőpapíron tetszőleges al...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kiterítjük és kevés olvasztott vajjal átkenjük. A bacon szeleteket a tésztára tesszük, egymáshoz közel, majd megszórjuk a reszelt sajttal. A bacon szeletek mentén...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű