25 dkg reszelt trappista vagy ementáli sajt
25 dkg zsíros túró
15 dkg liszt
10 dkg vaj
1 tojás sárgája
1-1 teáskanál só és füstölt pirospaprika
Az összes hozzávalót – 2 evőkanálnyi reszelt sajt kivételével – gyúrjuk össze. A puha és ruganyos tésztát nyújtsuk 2 cm vastagra, majd szaggasunk belőle apró pogácsákat. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A felvert tojássárgájával megkenjük a pogácsákat, meghintjük a maradék sajttal, és 20-25 perc alatt készre sütjük.
A tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojást, az éleszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Kelt tésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban.1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezzük, kinyújtjuk pizza formára és méretre, mindkettőt. Egyik lapot...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűHefe im lauwarmen Wasser auflösen. Mehl mit dem Salz (1/2 - 1 TL, je nach Geschmack) mischen und in das Hefewasser geben, gut verrühren. Parmesankäse zugeben und mit Pfeffer und Pa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejfölt a cukorral összekeverve meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt. 2. Amíg megkel a lisztet a margarinnal, a sóval, és a reszelt sajttal elmorzsoljuk, majd a köz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz