25 dkg reszelt trappista vagy ementáli sajt
25 dkg zsíros túró
15 dkg liszt
10 dkg vaj
1 tojás sárgája
1-1 teáskanál só és füstölt pirospaprika
Az összes hozzávalót – 2 evőkanálnyi reszelt sajt kivételével – gyúrjuk össze. A puha és ruganyos tésztát nyújtsuk 2 cm vastagra, majd szaggasunk belőle apró pogácsákat. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A felvert tojássárgájával megkenjük a pogácsákat, meghintjük a maradék sajttal, és 20-25 perc alatt készre sütjük.
A tésztához szétmorzsoljuk a margarint a lisztben, és összegyúrjuk a főtt, áttört, langyosra kihűtött burgonyával, a felvert tojás bő 2/3 részével, valamint a kefirrel. a tejben fe...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűBrasno sjediniti sa svim sastojcima, sir dobro izdrobiti na sti sitnije. Mjesiti toliko da se dobije fina glatka smjesa. Pripremiti pleh oblozen sa papirom za pecenje. Tjesto na ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt, szokásos módon a meglangyosított tejben a cukorral felfuttatjuk, a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk fé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Ezután minden hozzávalót hozzáteszünk. Sima tésztát gyúrunk, és 40 percet pihenni hagyjuk. Kb. 1 cm-re...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű