50 dkg liszt
25 dkg Ráma margarin
1 kis pohár tejföl
1 tojás
3,5 dkg élesztó
1,5 dl langyos tej
kevés cukor
A élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben. A margarint eldörzsöljük a liszttel.
Minden hozzávalót összedolgozunk. Kb 1 óra kelesztés után kinyújtjuk olyan 2 cm vastagra.
Tojással lekenjük, szezámmaggal vagy reszelt sajttal megszórjuk. Újjnyi rudakra felvágjuk, tepsire rakjuk, 10 percig pihentetjük, majd sütjük.
"Erre a sósra kötelező jó kis rozé bor fogyasztása." - mondta Rózsika :)
Tedd egy tálba a lisztet, morzsold hozzá az élesztőt, majd add hozzá a zsírt, és kézzel kezdd el összemorzsolni. Mehet hozzá a só, a reszelt sajt, az egész tojás, egy-két evőkanál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a liszttel és a sóval elmorzsolom. Az egyik tojást szétválasztom, a fehérjét elteszem, a többi tojást a tejföllel és az ecettel elkeverem, majd hozzáadom a margarinos...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, pihentetjük 5 percig. (Először hígnak tűnik a tészta, én csak alaposan összekevertem egy kanállal, de pihentetés után jó lesz.) A zöldségkeveré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, melyet lisztezett felületen másfél centi vastagra nyújtunk. 2. A tésztából tetszés szerinti formákat szaggatunk, és sütőpapírral...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű