1 kg liszt
25 dkg margarin
5 dkg élesztő
3 tojás sárgája
3 ek. porcukor
1 csapott ek. só
5-6 dl tejföl
tetejére: kömény/szezámmag/reszelt sajt
A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, pici cukor hozzáadásával felfuttatjuk.
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, ízlés szerinti sót (nekem elég volt az evőkanálnyi mennyiség, de kóstoljuk meg!), végül a tejfölben felfutott élesztővel sima tésztát dagasztunk.
30 percig letakarva pihenni hagyjuk.
Ezután lisztezett munkalapon ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Két tenyerünk élével picit megformázzuk (mintha agyagoznánk például), és sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük őket.
20 percig újra kelni hagyjuk langyos helyen. Tetejét lekenjük tojással, meghintjük köménnyel/szezámmal/reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Krumplit sós vízbe főzni,leszűrni,összetörni. Hozzá a vaj,liszt. Gombócot formálni,kicsit ellapítani. 230 fokon pirosra sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kidolgozni, keleszteni, 6 részre osztani. 6 ekanál Rama + 1 kiskanál vegeta + 2 kiskanál pizzakeverék --> összedolgozni Minden tésztát egyenként téglalap alakra k...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval, reszelt sajttal, majd elmorzsoljuk a vajjal + a zsírral és annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy egy lágy, könnyen nyújtható, de ne ragacs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagasszuk,ujjnyi vastagra kinyújtjuk.pogácsaszaggatóval
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű