20 dkg áttört, főtt burgonya,
20 dkg vaj,
20 dkg liszt,
1,5 dkg só,
2 dkg élesztő,
1 db tojás.
Az összes hozzávalót sima tésztává gyúrjuk és hidegre tesszük. A tésztát egy órányi pihentetés után kétszer-háromszor összehajtogatjuk. Lisztezett deszkán két centi vastagra nyújtjuk, késsel bevagdaljuk a tetejét és kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Tojással megkenjük és előmelegített forró sütőben szép pirosra megsütjük. Ebből a mennyiségből kb. 30 darab burgonyás pogácsa készül el.
A tejet meglangyosítom, beleteszem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt, félreteszem. Egy nagyobb tálba szitálom a lisztet, elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal. Hozzáadom a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztben elkeverem a sót, 1 dl langyos tejben feloldom az élesztőt, és a kimért lisztből 1 evőkanállal belekeverek. A megkelt élesztőhöz adom a többi anyagot, és rétes keménység...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA rámát felolvasztjuk, liszt közé rakjuk, majd a túrót (krumplinyomón), a tejfölt és az egész tojást. A lisztre morzsoljuk az élesztőt, a sót, a cukrot és jól összedolgozzuk. Tégla...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1 csomag leveles tésztát kb. 5 cm szélességű csíkokra vágjuk, feltekerjük egy megfelelő alakú formára. Megkenjünk a tojássárgájával, és a sütőpapírral bélelt tepsire helye...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű