40 dkg liszt
30 dkg ráma
1 csapott evőkanál só
kb 2 evőkanál tejföl
20-25 dkg sajt (fele a tésztába, fele a tetejére szórva)
1 egész tojás kenéshez
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a sóval, bele tesszük a sajtot és a tejfölt, összegyúrjuk. Kinyújtjuk kb kisujjnyi vastagra, lekenjük a felvert tojással (kb a fele kell) és megszórjuk sajttal. Kisujjnyi csíkokra vágjuk, hézagosan sütőpapírra rakjuk és 180 fokon légkeveréssel szép színűre sütjük. Vigyázzunk, gyorsan sül.
Érdemes a töltelék elkészítésével kezdeni. A tejfölt és a mascarponét elkeverem, félreteszem. A vajat az olajjal szintén elkeverem, ezt is félreteszem. A szalámit, sonkát, virslit,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. A tojásokat válaszd ketté. 2. A sárgáját keverd el alaposan a túróval és a sóval. 3. A fehérjét verd habbá, szórd bele a sütőport és óvatosan forgasd össze a túróval. 4...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk és megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Ezt követően papírtörlőre tesszük, majd egy tepsibe helyezzük és átkenjük a megolvadt vajjal. 200 fokon 15-20 p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk, és kb 30-45 percet kelesztjük. Ha megkelt, 4 felé vágjuk. A négy részből egyet elveszünk, megfelez...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű