menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos rúd (egyszerű)


Írta:

Elk. idő: 30perc
Adag: 12
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt
30 dkg ráma
1 csapott evőkanál só
kb 2 evőkanál tejföl
20-25 dkg sajt (fele a tésztába, fele a tetejére szórva)
1 egész tojás kenéshez

Elkészítés:


A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a sóval, bele tesszük a sajtot és a tejfölt, összegyúrjuk. Kinyújtjuk kb kisujjnyi vastagra, lekenjük a felvert tojással (kb a fele kell) és megszórjuk sajttal. Kisujjnyi csíkokra vágjuk, hézagosan sütőpapírra rakjuk és 180 fokon légkeveréssel szép színűre sütjük. Vigyázzunk, gyorsan sül.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: A
Sajtos pogárcsa 2 helyezett, a nagyonjó után
Sajtos pogárcsa 2 helyezett, a nagyonjó után

210 fokos sütőbe sütjük.

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar sós omlós-ropogós
sós omlós-ropogós

keverjük össze a hozzávalókat és jól dolgozzuk össze . hadjuk pihenni kicsit , nyujtjuk , formázzuk ...... és 200 fokon sütjük :)

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Hajtogatott sajtkrémes pogácsa
Hajtogatott sajtkrémes pogácsa

Elkészítése: A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagaszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar hagymás kolbászos falatkák
hagymás kolbászos falatkák

1 felvert tojás szezámmag Egy nagy tálba beletesszük a lisztet. Az 1 dl langyos tejbe teszünk egy-két csipet cukrot. A liszt közepébe egy kis mélyedést – “fészket” –...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk