Fokhagymás Sajt bombák
Hozzávalók
2 csésze (250 g) liszt
1 evőkanál (15g) cukor
1 1/2 teáskanál fokhagyma por/2 gerezdfoghagyma/
1/4 teáskanál só
2 1/2 tk (10g) sütőpor
5 evőkanál (70g) hideg sótlan vaj, kis kockákra vágott
3/4 csésze (200g) hideg író/vagy joghurt/
töltéséhez
(140 g) Mozzarella/vagy Trappista sajt/
2 evőkanál (30g) vaj
1/4 teáskanál só
1 teáskanál friss petrezselyem, apróra vágott
1 gerezd fokhagyma, reszelt
Fokhagymás Sajt bombák
Hozzávalók
2 csésze (250 g) liszt
1 evőkanál (15g) cukor
1 1/2 teáskanál fokhagyma por/2 gerezdfoghagyma/
1/4 teáskanál só
2 1/2 tk (10g) sütőpor
5 evőkanál (70g) hideg sótlan vaj, kis kockákra vágott
3/4 csésze (200g) hideg író/vagy joghurt/
töltéséhez
(140 g) Mozzarella/vagy Trappista sajt/
2 evőkanál (30g) vaj
1/4 teáskanál só
1 teáskanál friss petrezselyem, apróra vágott
1 gerezd fokhagyma, reszelt
1. A tésztaképző zsiradék és a liszt erlmorzsolása 2. Tészta dagasztása az összes többi tésztaképző alapanyag hozzáadásával 3. Tésztaérés: 30 perc 4. A tészta kb. 4mm vastagságú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát, miután kiolvadt, enyhén lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk, majd derelyevágóval, vagy késsel két ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A virsliket két, vagy ha ho...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: Könnyű1. A lisztben elvegyítem az élesztőt és a sót, majd hozzáadom a vajat vagy a margarint, a tojásokat és a tejszínt. Jól összedolgozom, és az így kapott tésztát egy kelesztőtálban pi...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat a sajt kivételével összegyúrjuk, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni. Másnap kb. 1 ujjnyira nyújtjuk a tésztát, tetejét tojássárgájával megkenjük és a tetej...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű