0.5 kg liszt
1 rama
17 dkg sajt
1 tojás
1 kis tejföl ( 2 dl kb )
1 szalalkáli
1 kk só
kömény
A hozzávalókat összegyúrjuk , majd ujjnyi vastagra nyújtjuk , megkenjük tojással , sajtot reszelünk rá , daraboljuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük . Előmelegített sütőbe 200 fokon légkeverés kb 15-20 percig sütjük ( sajtos formájától és méretétől függ ) .
szalalkáli helyettesíthető sütőporral vagy akár élesztővel is .
A lisztet a sóval, sajttal, tojással, zsírral és a tejföllel elkeverjük. A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a tésztához öntjük, jól összedolgozzuk. Lisztezett deszká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA három csésze lisztet és a sikért, egy csésze langyos vizet, egy csipet sót, a szárított élesztőt, a cukrot és az olívaolajat összekeverem egy tálban. Mikor a tészta összeállt, eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 180 fokra alsó-felső sütéssel. A vajat olvasszuk meg, a sajtot reszeljük le, a tojást enyhén verjük fel. A tarját vágjuk fel apróra. Terítsünk le egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos tejben kicsi cukorral megfuttatjuk. Az hozzávalókat összekeverjük és a tésztát jól kidolgozzuk. 4 cipót formálunk belőle. Kerekre kinyújtjuk és megkenjük az olv...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes