menu

Családireceptkönyv.hu

Krumplis bere


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



burgonya
liszt
tej
tojás
olaj (a mennyiség mindig a tepsi nagyságának függvénye)

Elkészítés:


Elkészítése

Pár szem nagyobb burgonyát meghámozunk, és kb. 4-5 mm-es karikára vágunk. A tepsit gazdagon kiolajozzuk és a krumpli szeleteket egymás mellé belehelyezzük, megszórjuk sóval. Ha túl nagyok a közök, akkor kisebbre vágott darabokkal kipótoljuk, amúgy nem probléma. A lisztből, tejből, tojásból palacsinta tésztát keverünk (kb. kétszer legyen sűrűbb, mint a hagyományosan sütött palacsinta tészta).

Olajat öntsünk bele (az is több legyen, mint a hagyományos palacsinta tésztában), sózzuk meg, és öntsük a krumplira. Akkor a legfinomabb, amikor a tészta és a burgonya vastagsága kb. azonos. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten készre sütjük. Akkor jó, ha a tészta elválik a tepsi oldalától.

Lehet gazdagítani a tésztát előre sütött húsos szalonna pörccel (ilyenkor a kisült zsírral kenjük meg a tepsit), leszűrt konzerv kukoricával, apróra vágott burgonya kockákkal, ….. és még ami megmozgatja a fantáziánkat.

Amikor kisült, azonnal tenyérnyi négyzetekre vágjuk, és a burgonyás felével felfele helyezzük tányérra. Nagyon finom enyhén sózott tejföllel megkenve.

krumplis bere

 Krumplis bere

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Sajtos tallér
Sajtos tallér

Mindent egybe dolgozok. Kalács kemyénységű tészta legyen . Pihentetem hűtőben akár 2 órát is. Finomabb, könnyebb sütni nem ragad és nem folyik ki belőle a zsiradék ! Diónyi va...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Paleo muffin pogácsa magokból
Paleo muffin pogácsa magokból

A tojásfehérjét habbá vertem, a tojássárgáját elkevertem a magőrleménnyel, a sóval, a szódabikarbónával és pár csepp citromlével, majd hozzákevertem a felvert tojásfehérjét is. Vé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Paleo sajtos rúd
Paleo sajtos rúd

A hozzávalókat összegyúrjuk (előbb a nedves alapanyagokat keverjük el, majd ahhoz adjuk a szárazakat), végül 2 zsírpapír közt kinyújtjuk, megszórjuk reszelt sajttal, szeleteljük és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pogácsa - Leveles tepertős pogácsa
Pogácsa - Leveles tepertős pogácsa

1. A lisztet a sütőporral, a tojás sárgájával, csipetnyi borssal, ízlés szerinti mennyiségű sóval és szükség szerinti tejfellel könnyen gyúrható tésztává jól eldolgozunk. 2. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk