0,5 kg leveles tészta
1 db tömlős sajtkrém
10 dkg reszelt trappista sajt
1 tojás
1 evőkanál margarin
1 evőkanál liszt
kevés tej
só, őrölt bors
A leveles tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtom és pogácsa szaggatóval kiszaggatom. Minden második korong közepét egy kisebb formával kilyukasztom.
A sütőt 240 C fokra előmelegítem. Egy tepsibe sütőpapírt teszek és a felvert tojással megkenem a teli korongokat, mindegyikre helyezek egy lyukasat. Ezeknek a tetejét is lekenem tojással.
Légkeveréses sütőben kb. 9 perc alatt megsülnek.
Egy kisebb edényben kevés margarint olvasztok, hozzáadom a lisztet és a felvert tojás maradékát, valamint a tejet és felfőzöm. Sózom, borsozom, majd a tömlős sajtot és 2 marék reszelt sajtot keverek bele, ezután a tűzről lehúzom és hagyom hűlni.
Mindegyik megsült tészta közepére kanalazok egy jó adag sajtkrémet, majd reszelt sajtba mártom.
Liszttel, túróval, tojással és kevés vízzel galuskatésztát készítünk, ízlés szerint sóval. Míg a tészta áll, a szalonnát a Konyhai késsel apró kockákra vágjuk, és a Mesterszakács N...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesLiszt,só,sütőpor összekeverni. Hozzáadjuk a margarint és a tojássárgát. Cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Összegyúrjuk az egészet. Este készítjük. Hűtőbe tesszük. Regge...
Elkészítési idő: 20 pec+hűtő+30 Nehézség: KönnyűKelttésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban.1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezzük, kinyújtjuk pizza formára és méretre, mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a mo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal összedolgozni. Hozzákeverni a sajtot, tejfölt, és a kis tejben felfuttatott szalakálét. Kidolgozni, 2-3 mm vastagra nyújtani, megkenni tojással, megszórni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű