0,5 kg leveles tészta
1 db tömlős sajtkrém
10 dkg reszelt trappista sajt
1 tojás
1 evőkanál margarin
1 evőkanál liszt
kevés tej
só, őrölt bors
A leveles tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtom és pogácsa szaggatóval kiszaggatom. Minden második korong közepét egy kisebb formával kilyukasztom.
A sütőt 240 C fokra előmelegítem. Egy tepsibe sütőpapírt teszek és a felvert tojással megkenem a teli korongokat, mindegyikre helyezek egy lyukasat. Ezeknek a tetejét is lekenem tojással.
Légkeveréses sütőben kb. 9 perc alatt megsülnek.
Egy kisebb edényben kevés margarint olvasztok, hozzáadom a lisztet és a felvert tojás maradékát, valamint a tejet és felfőzöm. Sózom, borsozom, majd a tömlős sajtot és 2 marék reszelt sajtot keverek bele, ezután a tűzről lehúzom és hagyom hűlni.
Mindegyik megsült tészta közepére kanalazok egy jó adag sajtkrémet, majd reszelt sajtba mártom.
Futassuk fel az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben. Gyúrjunk a felfuttatott élesztőből és a többi hozzávalóból lágy tésztát, ha szükségesnek érezzük akár kicsi langyos vi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást összekeverjük a vízzel, a citromlével és a töpörtyűkrémmel. Hozzáadjuk a lisztkeveréket. Egynemű tésztává keverjük. 15 percre hűtőszekrénybe tesszük. Átgyúrjuk, majd két s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elvegyítjük a sót, borsot és a cayenne borsot. A vajat és a sajtot kis kockákra vágjuk. Az összes hozzávalót a robotgépbe tesszük és a dagasztókarral összedolgoztatjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tejben az élesztőt felfuttatjuk, és a többi alapanyaggal összegyúrjuk (könnyen nyújtható legyen), 30 percig pihentetjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk. Kiszaggatjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű