70 dkg liszt /átszitálva
2 tojás
1 kefír
1 dl étolaj
2 ek cukor
csipet só
1dl tejben 5 dkg élesztő felfuttatva 1 mk cukorral
Elkészítése: Kelt tésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban.1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezzük, kinyújtjuk pizza formára és méretre, mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a most leírt krémmel: 20 dkg Rama-t kikeverünk 1 ek. sóval, jó habosra, lágyra. A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre vágjuk, és kiflire feltekerjük. Így kell eljárni a megmaradt 3/4 tésztával is. Vagyis 4 dupla "pizzából"összesen 64 kiflid lesz. Tojással megkenjük. Sajttal, köménnyel, szezámmal ízesítjük.
A recept eredeti változata (felső képen látható) Túrós Lukács szakácskönyvében található, kicsit másképp. 3 rétegű, és a kencéjébe reszelt sajt is kell. Érdemes kipróbálni mindkettőt. B-anya a Lalát próbálta csak, Papi mindkettőt, és az eredeti mellett foglal állást, még ha kissé cserepesebb is. Frissen lefagyasztva, és reggelenként mikrózva, hihetetlen nagy meglepi a gyerekeknek! Méltó ellenfele lehetne a távol keletről importált, karcinogénekkel terhelt, Eszperente nyelvű Fornettiknek.
sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A sütőforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. Egy nagy tálban elvegyítjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat és a lisztet elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk és összegyúrjuk a sót, sütőport, reszelt sajtot és 1 tojássárgáját annyi tejföllel, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. A tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sót és a túrót és alaposan összedolgozzuk. Lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, olvasztott vajjal megkenjük a felü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA szalonnával kezdjük. Kisebb kockára vágjuk és 1ek. olívaolajon kisütjük. A ropogósra sült szalonnát kihalásszuk, a zsiradékot félretesszük. A kenyérsütőgép vagy dagasztógép üstj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű