50 dkg finomliszt
2.5 dkg élesztő
2.5 dl tej
1 ek cukor
1 dl napraforgó olaj
1 tk só
1 ek sertészsír (a tepsi kikenéséhez)
Az összeállításhoz és a tetejére
200 g virsli
10 dkg sajt (reszelt)
1 db tojássárgája
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. Egy edénybe szitáljuk a lisztet, és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a sót, az olajat. Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Egy zsírral kikent tepsiben szétnyomkodjuk a megkelt tésztát.
Egy késsel, hosszanti irányban végig vágjuk a tésztát, de a végeinél kb. 2 cm-re meghagyjuk a széleket. Ezután a virsliket beszövögetjük a tészta csíkok közé.
A tepsiben még 30 percet kelesztjük.
Megkenjük egy tojás sárgájával, és megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben megsütjük.
A tésztát ½ órát pihentetni, 1cm vastagra nyújtani, sajttal megszórni és derelyevágóval felvágni. Előmelegített sütőben sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjába megfőzzük, még melegen áttörjük, hűtjük A sóval elkevert lisztbe elmorzsoljuk a zsírt és ezután az áttört burgonyával jój eldolgozzuk. Ujjnyi vastagra nyújt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a hagymát csipetnyi sóval pirítsuk meg a kókuszolajon. (Maradhat roppanós, a sütőben majd megpuhul.) Ha elkészült, hűtsük langyosra. Tészta elkészítése: Külön edényben...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA lisztet összemorzsoljuk a vajjal, hozzákeverjük a tejet, a cukorral elkevert élesztőt, a tejfölt és összegyúrjuk. Jól kidolgozzuk és kisujjnyi vastagságúra elnyújtjuk. Megformál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű