50 dkg finomliszt
2.5 dkg élesztő
2.5 dl tej
1 ek cukor
1 dl napraforgó olaj
1 tk só
1 ek sertészsír (a tepsi kikenéséhez)
Az összeállításhoz és a tetejére
200 g virsli
10 dkg sajt (reszelt)
1 db tojássárgája
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. Egy edénybe szitáljuk a lisztet, és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a sót, az olajat. Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Egy zsírral kikent tepsiben szétnyomkodjuk a megkelt tésztát.
Egy késsel, hosszanti irányban végig vágjuk a tésztát, de a végeinél kb. 2 cm-re meghagyjuk a széleket. Ezután a virsliket beszövögetjük a tészta csíkok közé.
A tepsiben még 30 percet kelesztjük.
Megkenjük egy tojás sárgájával, és megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben megsütjük.
Összegyúrjuk a lisztet az élesztővel, a sóval, a vajjal és legvégül a tojással meg a tejszínnel. Letakarva pihentetjük, amíg a tölteléket elkészítjük. A szalonnát apró kockára vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLeveles tésztát kinyújtjuk majd kockákra vágjuk. Minden kockára egylapka sajtot és virslit teszünk. Feltekerjük és 3 cm-es darabokra vágjuk. 220 fokon 15 percig sütjük.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt egy teáskanál cukorral felfuttatjuk a langyos tejben, majd lágy, rugalmas, de nem kemény tésztát dagasztunk belőle a többi hozzávalóval. Ha nagyon ragad, pici lisztet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajas tésztát kinyújtjuk, és lekenjük tojással. Szórjuk meg bőven reszelt sajttal, és szabdaljuk fel tetszőlegesen. Rakjuk tepsibe, majd előmelegített sütőben, 190 fokon süssük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű