Pizzatészta :
30 dkg zabpehelyliszt
1 tojás
1 kk zero
Kb. 1.5 dl tej
2 evőkanál szűz olíva olaj
2 dkg élesztő
1 csapott teáskanál só
pizzafűszer tetszés szerint (oregánóval)
Elkészítés: A tejet langyosra melegítjük. 0.5dl tejben az elmorzsolt élesztőt egy kevés liszttel és kevéske cukorral felfuttatjuk. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a liszttel, a tojással, a sóval és az olajjal, pizzafűszerrel, oreganóval és a maradék 1 dl tejjel. Jól összegyúrjuk. Min. 30 percig kelesztjük. Miután betöltöttük az általunk választott töltelékkel kelesszük még kb. 15 percig, majd kenjük le tojással, szórjuk meg reszelt sajttal. Sütőpapíros tepsin, előmelegített sütőben 180 - 200 fokon süssük készre.
Ebből a receptből 4 db töltött pizza jön ki.
A lisztet a margarinnal elmorzsolom, majd a többi hozzávalóval összegyúrom. 1 óra pihenés után vékonyra nyújtom, a tésztát megkenem tejföllel, felét megszórom apróra vágott sonkáva...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesMelegítsük elő a sütőt 180 C fokra. Vegyítsük össze a mandulát a Himalája sóval (ha mást is teszünk bele pl. finomra aprított friss rozmaringot, akkor azzal is). Egy másik tálban...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral egy tálban összekeverjük. Egy másik edényben összekeverjük a tojást, a joghurtot, az olajat és a kis kockákra (5 mm) vágott sajtot valamint az apróra vágott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszeállítjuk az anyagokat a fele reszelt sajttal. Negyed órát pihentetjük a tésztát, majd kinyűjtjuk derelyevágóval feldaraboljuk, tojással lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk. S...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes