Pizzatészta :
30 dkg zabpehelyliszt
1 tojás
1 kk zero
Kb. 1.5 dl tej
2 evőkanál szűz olíva olaj
2 dkg élesztő
1 csapott teáskanál só
pizzafűszer tetszés szerint (oregánóval)
Elkészítés: A tejet langyosra melegítjük. 0.5dl tejben az elmorzsolt élesztőt egy kevés liszttel és kevéske cukorral felfuttatjuk. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a liszttel, a tojással, a sóval és az olajjal, pizzafűszerrel, oreganóval és a maradék 1 dl tejjel. Jól összegyúrjuk. Min. 30 percig kelesztjük. Miután betöltöttük az általunk választott töltelékkel kelesszük még kb. 15 percig, majd kenjük le tojással, szórjuk meg reszelt sajttal. Sütőpapíros tepsin, előmelegített sütőben 180 - 200 fokon süssük készre.
Ebből a receptből 4 db töltött pizza jön ki.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd gyorsan a vajjal elmorzsoljuk. Sietünk vele, hogy a kezünk ne melegítse fel a vajat. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a sajtot, a tejfölt és sózz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítése: Kelt tésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban.1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezzük, kinyújtjuk pizza formára és méretre, mindkettőt. Egyik lapot...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA kovászhoz a tejet meglangyosítjuk és hozzáadjuk a cukrot, valamint a lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Elkeverjük és hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. A tésztához a li...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű