Családireceptkönyv.hu

Lusta asszony pogácsája paleo (Bodnár Éva)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók:

160 g bakos mandula őrlemény
80 g nyílgyökér liszt
50 g marhafaggyúzsír vagy gee
4 g konjac liszt
30 g tojásfehérje por
150 ml szénsavas ásványvíz(szükség szerint )
3 db"S" tojás
6 g só ízlés szerint
6 g paleo sütőpor
50 g reszelt cheddar sajt+ a szóráshoz (opcionális)

Elkészítés:



Elkészítése:
A száraz hozzávalókat egy tálba szitáljuk.A nedves hozzávalókat összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat kb: 2 percig turmixoljuk,majd hozzáadjuk a reszelt sajtot,lazán összekeverjük, mini muffin forma 15 db-os. kanalazzuk. A formákat majdnem telerakjuk a masszával. Ami kimaradt azt 2 db mini püspökkenyérformába kanalazzuk( kb 2-3 ek-.nyit). A zsömléhez a kapcsos mini tortaformát 12 cm használtam ( kb 3-4 ek.nyit) . A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt aranybarnára. sütjük.A formában hagyjuk kb: 10 percig ,majd rácsra rakjuk. A marhafaggyúzsír vagy a gee helyett adhatunk hozzá tepertőkrémet is nagyon finom .( apróra vágott sonka ,kockázott bacon apróra vágva adható hozzá ) attól függ mit szeretnénk vendégváró falatoknak is jó,különböző ízesítéssel,holnap medvehagymával fogom elkészíteni kb. 1 ek .

Lusta asszony pogácsája paleo (Bodnár Éva)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
POGÁCSA ESTI KELESZTÉSSEL
POGÁCSA ESTI KELESZTÉSSEL

1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Sajtos stangli
Sajtos stangli

Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben. A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a fel...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Provence-i naplemente - paradicsomos pite
Provence-i naplemente - paradicsomos pite

A vajat, kacsazsírt összemorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a felvert tojást. Az összegyúrt tésztát folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőt 190 fokra melegítjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Káposztás hupponka
Káposztás hupponka

A tésztát megdagasztjuk, hagyjuk megkelni. Közben a káposztát lereszeljük apró lyukú reszelőn, lesózzuk, percig pihentetjük majd kicsavarjuk a levét. Tűzhelyen a káposztát jól á...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk