40 dkg dw sütőliszt
1 pohár natúr joghurt
5 dkg margarin
tk só
1/2 csomag instant élesztő
a végén tej
sajt a tetejére
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzákeverjük a sót, élesztőt, a natúr joghurtot és annyi langyos tejet adunk hozzá, amennyit felvesz, hogy könnyed tésztát kapjunk. Kinyújtjuk és behajtogatjuk, meleg helyen kelesztjük, kb. 20 perc. Ekkor megint kinyújtjuk és behajtogatjuk, de csak 10 percet pihentetjük. Ha az idő lejárt, kinyújtjuk ujjnyi vastagra, és nagy szaggatóval szaggatjuk, hogy szép méretes pogink legyen. Megkenjük tojással, reszelt sajtot teszünk a tetejére és mehet a sütőbe. Először 100-150 fokon a sütőbe hagyjuk még kelni, amikor szépen megemelkedett, 200 fokra kapcsolunk és aranybarnára sütjük.
Tipp: a maradék tésztát gyúrjuk össze és mindig hajtogassuk és úgy szaggassuk újra, így lesz igazán réteges.
A lisztet a sóval és puha vajjal elmorzsoljuk, majd beletesszük a túrót és jól átgyúrjuk. 1 órát hűtőben pihentetjük, majd fél cm vékonyra nyújtjuk és megkenjük a tetejét a felv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztbe belemorzsoljuk a margarint. Kevés cukros tejben (kb 0,5 dl) felfuttatjuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszthez, utána a tejfölt és a tojást. Ízlés szerint sózzuk. Összegyúrj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1A langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk és felfuttatjuk az élesztőt. 2Egy tálba tesszük a lisztet és a többi hozzávalót, majd jól összegyúrjuk. Meleg helyre téve 1 óra alatt a dup...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összetevőket gyúrjuk simára, majd tegyük hűtőbe, pár órára, vagy akár egész éjszakára. Ezután gyúrjuk át, és nyújtsuk ki, késsel rácsozzuk, be a tetejét majd szúrjuk ki, és egés...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű