40 dkg dw sütőliszt
1 pohár natúr joghurt
5 dkg margarin
tk só
1/2 csomag instant élesztő
a végén tej
sajt a tetejére
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzákeverjük a sót, élesztőt, a natúr joghurtot és annyi langyos tejet adunk hozzá, amennyit felvesz, hogy könnyed tésztát kapjunk. Kinyújtjuk és behajtogatjuk, meleg helyen kelesztjük, kb. 20 perc. Ekkor megint kinyújtjuk és behajtogatjuk, de csak 10 percet pihentetjük. Ha az idő lejárt, kinyújtjuk ujjnyi vastagra, és nagy szaggatóval szaggatjuk, hogy szép méretes pogink legyen. Megkenjük tojással, reszelt sajtot teszünk a tetejére és mehet a sütőbe. Először 100-150 fokon a sütőbe hagyjuk még kelni, amikor szépen megemelkedett, 200 fokra kapcsolunk és aranybarnára sütjük.
Tipp: a maradék tésztát gyúrjuk össze és mindig hajtogassuk és úgy szaggassuk újra, így lesz igazán réteges.
A tésztához a lisztet, szódabikarbónát, sót összekeverjük, majd belemorzsoljuk a vajat. Ezután hozzáadjuk a lereszelt sajtot, tojást és annyi tejfölt hogy könnyen formázható tésztá...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA sajtokat lereszelem, tojást a tejjel villával felverem. Gyúródeszkára szitálom a lisztet, elmorzsolom benne a vajat. A sajt kivételével a többi hozzávalóval, valamint a felver...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral megmelegítjük langyosra, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet, a sót, az olajat és a kefírt tálba tesszük, és összegyúrjuk az élesztős tejjel. Az össze...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézDie Eier, die Milch und den geriebenen Parmesan in einer Schüssel mischen und alles gut verquirlen. Mit Salz und Pfeffer würzen. Den Blätterteig so in einer Quicheform ausbreiten,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű