Hozzávalók 20 darabhoz:
25 dkg gluténmentes zabpehely
20 dkg sajt
2 db tojás
kevés fokhagyma
3 ek tejföl
1 tk sütőpor
A gluténmentes zabpehelyből 5 dkg-ot ledarálunk, a többit egészben használjuk fel. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a száraz és nedves alapanyagokat, majd ízlés szerint fűszerezzük kevés sóval, fokhagymával. Néhány órára hűtőbe rakjuk a masszánkat, hogy jól formázható golyókat tudjunk készíteni belőle. Egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom a golyókat és egy kanál segítségével kilapítom őket. Minél vékonyabbak lesznek, annál ropogósabbra sülnek. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt elkészülnek a tallérok.
Anifitt kék lisztet begyúrtam 450ml langyos vízzel,hagytam pihenni 60 percig... Azután a tésztát kisodortam,kb. ujjnyi vastagra,kiszaggattam és ráraktam egy sütőpapírral kibélelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz első 6 hozzávalót elkeverjük, majd külön a többit is. Utána simára keverjük a száraz és nedves hozzávalót. Rakunk bele apróra vágott olajbogyót, kolbászt, sonkát, sajtot. 12 m...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: Könnyű60 dkg lisztet 15 dkg baromfizsírral elmorzsolunk. Hozzáadunk 2 dl langyos tejben megfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg főtt áttört burgonyát, 3 kávéskanál sót, borsot, majorannát...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk és kb. 1,5 cm-es csíkokra vágjuk. A virsliket hosszában és keresztben is kettévágjuk ( így egy virsliből 4 darabot kapunk), majd egy-egy leve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű