Hozzávalók 20 darabhoz:
25 dkg gluténmentes zabpehely
20 dkg sajt
2 db tojás
kevés fokhagyma
3 ek tejföl
1 tk sütőpor
A gluténmentes zabpehelyből 5 dkg-ot ledarálunk, a többit egészben használjuk fel. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a száraz és nedves alapanyagokat, majd ízlés szerint fűszerezzük kevés sóval, fokhagymával. Néhány órára hűtőbe rakjuk a masszánkat, hogy jól formázható golyókat tudjunk készíteni belőle. Egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom a golyókat és egy kanál segítségével kilapítom őket. Minél vékonyabbak lesznek, annál ropogósabbra sülnek. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt elkészülnek a tallérok.
Összedolgozom a tésztát, letakarva 45 percig kelesztem. Fél ujjnyi vastagra kinyújtom lekenem olajjal és megszórom reszelt sajttal. Szorosan feltekerem, a két végét ráhajtom, pih...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: A száraz anyagokat összekeverjük. A vizet, a burgonyát, az olajat és a cocomas-t krémesre turmixoljuk, majd összegyúrjuk a lisztkeverékkel. 5 percig pihentetjük a té...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttatjuk a porcukorral. Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval, majd elmorzsoljuk a Ramával és jó alaposan átgyúrjuk a két tojássárgával a tejföllel és a felfu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVerjük fel a tojásokat egy kevés sóval, adjuk hozzá a cukrot, az olvasztott vajat, az olajat , a rumaromát és a szódabikarbónát. Amikor ezeket a hozzávalókat összekevertük kezdhetj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű