Családireceptkönyv.hu

Krumplis pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Sós vízben héjában megfőzünk 3-4 db közepes nagyságú burgonyát. Ha kihűlt meghámozzuk. Közben készítünk sima kelt tésztát. 30 dkg simalisztet és 20 dkg réteslisztet egy tálba szórunk. Adunk hozzá 1 dl olajat, 1 teáskanál sót, 2 tojássárgáját, kevés egész köménymagot. Közben 2,5 dl langyos tejben egy teáskanál cukrot elkeverünk, majd felfuttatunk benne 3 dkg élesztőt. Ha az élesztő szépen feljött, hozzáadjuk a tésztához a tejjel együtt és szép fényesre kidolgozzuk. Hagyjuk duplájára kelni kb fél órát. Ha megkelt a tészta kinyújtjuk kb 1 cm vastagra. A tészta felére reszelünk 12 dkg hideg vajat, majd a burgonyát. A reszelő nagy lyukú részét használjuk. Ízlés szerint sózzuk, majd ráhajtjuk a tésztát. 20 perc után ismét félbehajtjuk a tésztát. Majd várunk megint 20 percet. Utána a tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Tepsire rakjuk, lekenjük tojással, megszórjuk köménnyel vagy sajttal majd 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Nekem 3 közepes méretű tepsi lett ebből az adagból.

Krumplis pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kruplis pogácsa
Kruplis pogácsa

. Elkészítés: A krumplit megpucolod kockára vágod és megfőzöd. Ha megfőtt áttöröd és hagyod kihűlni. Utána az áttört krumplihoz adod a lisztet, a tojást, sózod és összegyúrod az...

Elkészítési idő: 1,5-óra
Nehézség: Közepes
share
Kelesztés nélküli foszlós - sajtos kifli
Kelesztés nélküli foszlós - sajtos kifli

A langyos cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a lisztet, a sót és az olajat is beletesszük, meggyúrjuk a tésztát. Nem kelesztjük, mert sütés közben megnőnek a kiflik....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Krumplis pogácsa
Krumplis pogácsa

A liszteket elkevertem a sóval és a fűszerekkel, majd beletettem a zsírt és jól eldolgoztam. Hozzátettem a tojást is, majd a pici cukros tejben felfuttatott élesztő következett. Az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Batyu - Sonkás batyu
Batyu - Sonkás batyu

1. A vajat habzásig hevítjük, majd a finomra vágott hagymát és a sonkát megpirítjuk benne. 2. Sózzuk, borsozzuk, és finomra vágott petrezselymet adunk hozzá. 3. A vajastész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk