Sós vízben héjában megfőzünk 3-4 db közepes nagyságú burgonyát. Ha kihűlt meghámozzuk. Közben készítünk sima kelt tésztát. 30 dkg simalisztet és 20 dkg réteslisztet egy tálba szórunk. Adunk hozzá 1 dl olajat, 1 teáskanál sót, 2 tojássárgáját, kevés egész köménymagot. Közben 2,5 dl langyos tejben egy teáskanál cukrot elkeverünk, majd felfuttatunk benne 3 dkg élesztőt. Ha az élesztő szépen feljött, hozzáadjuk a tésztához a tejjel együtt és szép fényesre kidolgozzuk. Hagyjuk duplájára kelni kb fél órát. Ha megkelt a tészta kinyújtjuk kb 1 cm vastagra. A tészta felére reszelünk 12 dkg hideg vajat, majd a burgonyát. A reszelő nagy lyukú részét használjuk. Ízlés szerint sózzuk, majd ráhajtjuk a tésztát. 20 perc után ismét félbehajtjuk a tésztát. Majd várunk megint 20 percet. Utána a tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Tepsire rakjuk, lekenjük tojással, megszórjuk köménnyel vagy sajttal majd 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Nekem 3 közepes méretű tepsi lett ebből az adagból.
A beáztatott csicseriborsót sós, szódabikarbónás vízben puhára főztem. Leszűrtem, leöblítettem, hagytam kihűlni. Az olívaolajat, a citromlevet, a paprikát és a kurkumát egy keve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. Az egészet egybe begyúrni, 1 órát keleszteni, 14 db ra osztani és kisodorni, papírral fedett tepsibe fektetni tojással lekenni, és fél óra pihentetés után 200 fokon sütni, 5 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedolgozzuk a hozzávalókat, nylontasakban 1 órára a hűtőbe tesszük. Ha kivesszük, kicsit átgyúrjuk, kettévágjuk (nem fér el nyújtáskor a deszkán egyben) Vékonyra kinyújtjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához az élesztőt a lisztbe morzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztává dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük. Közben a to...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű