Családireceptkönyv.hu

Csodás krémsajtos rudak – tökéletes ropogtatni való!


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



30 dkg liszt
15 dkg vaj
10 dkg krémsajt
1 tojássárgája
1 teáskanál só
1 tojásfehérje (a kenéshez)
köménymag, szezámmag – ízlés szerint a tetejére

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Amikor megfelelő állagú, lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd átkenjük a felvert tojásfehérjével és megszórjuk szezámmaggal, vagy köménymaggal. Ezután éles késsel, vagy derelyevágóval ízlés szerinti méretű rudakra vágjuk. 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük.

Csodás krémsajtos rudak – tökéletes ropogtatni való!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Babi
Omlós apró perecek
Omlós apró perecek

Az összes anyagot jól össze dolgozzuk pereceket formálunk és tojással le kenjük előmelegíttet sütőbe tesszük 15 perc légkeverös

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Közepes
share
Írta: Erika
Sajtos szál/Limara
Sajtos szál/Limara

A sós liszttel elmorzsolom a vajat (margarint), majd a többi hozzávalóval összeállítom a tésztát. Fóliába csomagolva megy a hűtőbe. Másnap ujjnyi vastagra nyújtom, lekenem tojássa...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás csomó recept
Fokhagymás csomó recept

A meleg vizet összekeverjük a cukorral, meg az élesztővel, 5 percig hagyjuk állni, majd hozzáadjuk az olajat. A lisztet elkeverjük a sóval, és beleöntjük az élesztős v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk