40 dkg dw sütőliszt
1 pohár natúr joghurt
5 dkg margarin
tk só
1/2 csomag instant élesztő
a végén tej
sajt a tetejére
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzákeverjük a sót, élesztőt, a natúr joghurtot és annyi langyos tejet adunk hozzá, amennyit felvesz, hogy könnyed tésztát kapjunk. Kinyújtjuk és behajtogatjuk, meleg helyen kelesztjük, kb. 20 perc. Ekkor megint kinyújtjuk és behajtogatjuk, de csak 10 percet pihentetjük. Ha az idő lejárt, kinyújtjuk ujjnyi vastagra, és nagy szaggatóval szaggatjuk, hogy szép méretes pogink legyen. Megkenjük tojással, reszelt sajtot teszünk a tetejére és mehet a sütőbe. Először 100-150 fokon a sütőbe hagyjuk még kelni, amikor szépen megemelkedett, 200 fokra kapcsolunk és aranybarnára sütjük.
Tipp: a maradék tésztát gyúrjuk össze és mindig hajtogassuk és úgy szaggassuk újra, így lesz igazán réteges.
Roló: A leveles tésztát kinyújtjuk és kb. 2-3 cm vastagságú csíkokra vágjuk. A rolóformát lekenjük olajjal. Feltekerünk rá 1 csík leveles tésztát, majd tepsibe sorakoztatjuk és lek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk és fóliába csomagolva 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Reggel lisztezett deszkán kb ujjnyira kinyújtjuk, tojással lekenjük, ízlés szerint sajttal, köménnyel...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA langyos tejben elkeverem a porcukrot, majd belemorzsolom az élesztőt. Megvárom, amíg felfut (10 perc). Közben kimérem a lisztet, a sót. Felolvasztom a zsiradékot. Majd a felfutta...
Elkészítési idő: 1 óra 50 perc Nehézség: KözepesA hozzávalókat gyúrjuk össze annyi tejföllel, hogy nyújtható, de ne túl lágy tésztát kapjunk. A tésztát nyújtsuk vékonyra ( kb. 4 - 5 mm, mivel sülés közben egy kicsit emelkedni f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű