Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sajtos rúd(kipróbált,friss,finom)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


45 dkg liszt,
1 margarin,
2 dl tejföl,
1/2 csomag sütőpor,
25 dkg reszelt sajt /trappista vagy óvári /
1 kávéskanál só,
1 tojás a tészta kenéséhez
Elkészítése

Elkészítés:


A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval, bele morzsoljuk a margarint, majd alaposan összegyúrjuk a sajttal és a tejföllel. / a sajtból kb.3 dkg-ot kihagyhatunk a teteje beszórásához, vagy aki szereti köménymagot is szórhat rá

Fóliába tekerjük és 1 órára a hűtőbe tesszük. A hűtőből kivéve kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk, derelye vágóval kb. 1 cm széles 6-7 cm hosszú csíkokra vágjuk. Tetejét megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a maradék sajttal, esetleg köménymaggal, és egyenként margarinnal átkent sütőlemezre rendezzük. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt szép rózsaszínre sütjük.

Túlságosan ne szárítsuk ki, de ha véletlenül úgy adódik is kitűnő rágcsálni valót kapunk.

Sokáig el áll!!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos-fokhagymás pita recept
Sajtos-fokhagymás pita recept

Az élesztőt felfuttatjuk langyos vízben. (Kevés cukorral gyorsabb.) A lisztet beleszitáljuk egy edénybe, közepébe mélyedést formálunk, és beleöntjük az olajat, sót, sajtot, fokhag...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Sajtos, réteges kifli
Sajtos, réteges kifli

A tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojást, az éles...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Borbála
Tejfölös pogácsa
Tejfölös pogácsa

Langyos tejben elkeverem a cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt. Felfuttatom. Közben a lisztet elmorzsolom a zsiradékkal, a sóval, majd a közepébe lyukat készítek és beleütöm a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás sajtos
Fokhagymás sajtos

A vizet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a mézet vagy cukrot és beleszórjuk az élesztőt. Amikor felfutott akkor a többi hozzávalóval bedagasztjuk. Egy konyharuhával letakarjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk