Családireceptkönyv.hu

Sajtos rúd(kipróbált,friss,finom)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


45 dkg liszt,
1 margarin,
2 dl tejföl,
1/2 csomag sütőpor,
25 dkg reszelt sajt /trappista vagy óvári /
1 kávéskanál só,
1 tojás a tészta kenéséhez
Elkészítése

Elkészítés:


A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval, bele morzsoljuk a margarint, majd alaposan összegyúrjuk a sajttal és a tejföllel. / a sajtból kb.3 dkg-ot kihagyhatunk a teteje beszórásához, vagy aki szereti köménymagot is szórhat rá

Fóliába tekerjük és 1 órára a hűtőbe tesszük. A hűtőből kivéve kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk, derelye vágóval kb. 1 cm széles 6-7 cm hosszú csíkokra vágjuk. Tetejét megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a maradék sajttal, esetleg köménymaggal, és egyenként margarinnal átkent sütőlemezre rendezzük. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt szép rózsaszínre sütjük.

Túlságosan ne szárítsuk ki, de ha véletlenül úgy adódik is kitűnő rágcsálni valót kapunk.

Sokáig el áll!!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Egyszerű sajtos rud
Egyszerű sajtos rud

A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a vajat, és elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sajtot és a tejben feloldott szódabikarbonátot, sima tésztává gyúrjuk. A sütőt 200 fokra előmelegít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Brigi
Perec
Perec

A perectésztát összedolgozom. Viszonylag kemény tészta lesz az eredmény, de kiválóan lehet vele dolgozni, nem szakad, nem ragad. A tésztát késsel feldaraboljuk, majd a két tenye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Sós rudacskák
Sós rudacskák

1.A lisztben a vajat elmorzslojuk,hozzáadunk egy tojást,kétkanál tefölt, egy csapott teáskanál sót,és jól összegyújuk. 2.A tésztából cipót formálunk, tányérra rakjuk,letakarjuk eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyors sós kifli
Gyors sós kifli

A langyos vizet a tejjel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és olajat. Végül az élesztős tejet is. S...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk