70 dkg liszt
50 dkg margarin
3 tk.só
15 g sütőpor
12 ek .víz /125 ml/
2 ek. 20% ecet /25 ml/
kenés:1 tojás
szórás: szezámmag,reszelt sajt
Este összegyúrni.Hűtőbe tenni. Reggel nagyon vékonyra nyújtani.
Megszórni ,sajttal,szezámmaggal.Felvágni, lekenni tojással.
200 fok 15-25 perc. Légkeverésen.
Lehet 2-3 mm nyújtani,akkor csavarunk rajta egyet.
Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben. A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a fel...
Elkészítési idő:A legfinomabb sajtos rúd,amit eddig ettem. Ez is még a nagymamámtól való recept. Nagyon omlós és ropogós. Titka a házi sertés zsír. Családi-baráti összejövetelek nélkülözhetetlen r...
Elkészítési idő: 45 PERCA lisztet, olajat, sót tejet és az élesztőt összegyúrom, majd a tésztát 5 részre osztom. Egyenként kerekre kinyújtom, és nyolc részre vágom fel. A rámát, és a sajtot 40 részre oszt...
Elkészítési idő:Elkészítés: a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A vajat, sajtot és lisztet aprítógépbe tesszük, és összedolgozzuk. Ebből darabos massza lesz, nem kell megijedni. Ezután hozzátesszük a...
Elkészítési idő: