70 dkg liszt
50 dkg margarin
3 tk.só
15 g sütőpor
12 ek .víz /125 ml/
2 ek. 20% ecet /25 ml/
kenés:1 tojás
szórás: szezámmag,reszelt sajt
Este összegyúrni.Hűtőbe tenni. Reggel nagyon vékonyra nyújtani.
Megszórni ,sajttal,szezámmaggal.Felvágni, lekenni tojással.
200 fok 15-25 perc. Légkeverésen.
Lehet 2-3 mm nyújtani,akkor csavarunk rajta egyet.
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, négy részre osztjuk és kb fél centi vastagságúra nyújtjuk. A krémhez a margarint és a sajtot összedolgozzuk, hogy kenhető legyen. Kevés sóv...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű- Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben. - A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, a fe...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA medvehagymát apróra vágjuk és 5 dkg vajon megdinszteljük, majd félrerakjuk kihűlni. Amíg a medvehagyma hűl, a zsírszegény túrót a liszttel összekeverjük, majd a maradék 45 dkg v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. Összekeverjük, kidolgozzuk. Duplájára kelesztjük.k inyújtjuk, szaggatjuk, megkenjük tojássárgájával, sajttal megszórjuk, kicsit pihentetj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű