70 dkg liszt
50 dkg margarin
3 tk.só
15 g sütőpor
12 ek .víz /125 ml/
2 ek. 20% ecet /25 ml/
kenés:1 tojás
szórás: szezámmag,reszelt sajt
Este összegyúrni.Hűtőbe tenni. Reggel nagyon vékonyra nyújtani.
Megszórni ,sajttal,szezámmaggal.Felvágni, lekenni tojással.
200 fok 15-25 perc. Légkeverésen.
Lehet 2-3 mm nyújtani,akkor csavarunk rajta egyet.
A liszteket elkevertem a sóval és elmorzsoltam benne a margarint. A közepébe öntöttem a tejben felfuttatott élesztőt, a tojásokat, majd a tejföllel dolgoztam össze, hogy a tészta s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sört langyosra melegítjük, krémesre elkeverjük benne az élesztőt, hozzákeverjük benne a vajat. A fehér lisztet és a rozslisztet összevegyítjük, beletesszük a sót, az élesztős k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkevertem a sütőporral, gyúródeszkára szitáltam, majd hozzáadtam a sót. Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzeel elkevert ecettel együtt egynemű tésztává állított...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kétféle lisztet szitáljuk bele egy tálba, majd keverjük hozzá a sót. Ezután adjuk hozzá a felkockázott vajat, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, kev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű