Családireceptkönyv.hu

Rolat od krompira


Írta:

Elk. idő: 1 1/2
Adag: 4-6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Sastojci:
 1 kg krompira
 1 margarin
 1 čaša (od jogurta) šećera
 3 vanilin šećera
 200 grama mlevenog keksa
 100 grama kokosa
 100 grama suvog grožđa
 1 limun (kora i sok)
 2 kašičice kakaoa ili ekstrakta po želji
 banana isečena na kolutiće ili žele bombone
 čokolada, šlag ili kokos - za glazuru (po želji)

Elkészítés:


Način pripreme:
Krompir oljuštiti, iseći na kocke, skuvati, iscediti i dobro ispasirati.
Posebno umutiti margarin, šećer, vanilin šećer, mleveni keks, kokos, suvo grožđe, sok i koru limuna.
Masi dodati ohlađen ispasiran krompir. Sve dobro izmesiti. Masu podeliti na dva dela.
U prvi deo staviti 2 kašičice kakaoa ili ekstrakt po želji. Drugi deo ostaviti braon. Razviti prvi deo tanko preko najlona ili folije, preko prvog dela staviti rastanjen drugi deo, preko drugog dela poređati isečene banane ili žele bombone i uviti u rolat. Staviti na tacnu posutu šećerom. Odgore staviti glazuru po želji (čokolada, šlag ili kokos). Ostaviti na hladnom mestu da se stegne.

Rolat od krompira

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pogácsa - Sajtos-tejfölös pogácsa
Pogácsa - Sajtos-tejfölös pogácsa

1. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, ebbe belekeverjük az élesztőt, majd a közepébe egy lyukat csinálunk, abba tesszük a tojásokat és a sót. 2.Elkezdjük kézzel összedolgozni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Eszter
CHEDDAR SAJTOS FALATKÁK
CHEDDAR SAJTOS FALATKÁK

Lereszeljük a sajtot. Az összes hozzávalóval összegyúrjuk. Folpackba csomagolva 20 percre a hűtőbe tesszük. Enyhén lisztezett felületen kb fél cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Túró pogácsa
Túró pogácsa

A margarint a liszttel összedolgozzuk, hozzáadjuk a sót, pici cukrot, és a szitán áttört túrót. Egy óráig hűtőszekrényben pihentetjük, utána sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kelesztés nélküli foszlós - sajtos kifli
Kelesztés nélküli foszlós - sajtos kifli

A langyos cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a lisztet, a sót és az olajat is beletesszük, meggyúrjuk a tésztát. Nem kelesztjük, mert sütés közben megnőnek a kiflik....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk