Tészta:
80 dkg liszt
1,5 dl olaj
5 dl tej
1 ek só
5 dkg élesztő
Krém:
1 db margarin
3 db tojássárgája
kevés só
bele: sonka, sajt
tetejére: szezámmag, sajt
A tésztát megdagasztjuk, kelesztjük, majd 3 cipót csinálunk belőle, és vékonyra nyújtjuk.
Olvasztott margarint, tojássárgáját, kevés sóval összekeverünk. Megkenjük vele a tésztát, ráreszeljük a sonkát, és a sajtot. Szorosan feltekerjük. A tetejét tejföl, tojássárgája keverékével lekenjük, és háromszög alakokra vágjuk.
Reszelt sajtba és szezámmagba forgatjuk.
Sütni.
A burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni. „Lapjában” kettévágjuk, a belsejét kiskanállal kikaparjuk úgy, hogy kb. 1/2 cm-es fala maradjon. A kiv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben elmor...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. A hozzávalókat 50g sajt és a tejföl kivételével összedolgozzuk. 2. A masszát fél - egy napig a hűtőben pihentetjük. 3. 1-2 mm vastagra nyújtjuk, majd szélesebb csíkokra vá...
Elkészítési idő: 1, 5 óra + 1 éj Nehézség: KönnyűA margarint mikróban néhány másodperc alatt (30mp) felolvasztjuk, és a lisztekkel összekevetjük. Hozzáadjuk a sót, tojást, tejszínt (esetleg az őrőlt magokat, és sajtot), és tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű