Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Túros pogácsa szamos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt, 50 dkg túró, 40 dkg vaj, 0,5 dl tej, 2 dkg só, 3 dkg porcukor, 3 dkg élesztő, 1 egész tojás

Elkészítés:


A lisztet a vajjal és a sóval eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a finomra tört túrót, végezetül a porcukrot és az élesztőt is beledolgozzuk a tésztába.
A tejet a tésztához öntjük és sima masszává dolgozzuk.
A tésztát hosszúkásra kinyújtjuk, majd két oldalról behajtjuk az 1/3 részét, ezt megismételjük.
Ezt követően kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, majd félórára fagyasztóba tesszük dermedni.
Lisztbe mártott, kb. 2-3 cm átmérőjű pogácsakiszúróval kiszaggatjuk a tésztát, a maradékot újra összegyúrjuk és ismételjük a folyamatot.
A pogácsák tetejét egész tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
(210 fokon 18-20 percig normál sütés esetén, vagy 200 fokon 13-15 percig légkeveréssel)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: debovszkij
Vajas pogácsa
Vajas pogácsa

1. A tejet meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt és hozzáadom a cukrot. Félreteszem, hagyom, hogy felfusson. 2. A többi hozzávalót kimérem és egy tálba teszem. Ha az élesztő f...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Sajtos kelt stangli(Már sütöttem,Laca szülinapjára)
Sajtos kelt stangli(Már sütöttem,Laca szülinapjára)

A sóval és köménnyel elkevert lisztbe mélyedést készítünk. A tejet meglangyosítjuk, és kb. fél dl-t a mélyedésbe öntünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és állni h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ropogós sós kocka GM
Ropogós sós kocka GM

A lisztet egy nagyobb tálba tesszük a sóval és belemorzsoljuk a szoba hőmérsékletű margarint. Hozzáadjuk a tojást, tejfölt és gyorsan összegyúrjuk egy nagy gombóccá. Frissen ta...

Elkészítési idő: 20 + 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Sós keksz
Sós keksz

Összegyúrjuk, egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap késpenge vékonyságúra nyújtjuk, megkenjük tojással, a tetejét megszórjuk sóval, és ezen kívül még reszelt sajttal,/köménymaggal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk