50 dkg liszt, 50 dkg túró, 40 dkg vaj, 0,5 dl tej, 2 dkg só, 3 dkg porcukor, 3 dkg élesztő, 1 egész tojás
A lisztet a vajjal és a sóval eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a finomra tört túrót, végezetül a porcukrot és az élesztőt is beledolgozzuk a tésztába.
A tejet a tésztához öntjük és sima masszává dolgozzuk.
A tésztát hosszúkásra kinyújtjuk, majd két oldalról behajtjuk az 1/3 részét, ezt megismételjük.
Ezt követően kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, majd félórára fagyasztóba tesszük dermedni.
Lisztbe mártott, kb. 2-3 cm átmérőjű pogácsakiszúróval kiszaggatjuk a tésztát, a maradékot újra összegyúrjuk és ismételjük a folyamatot.
A pogácsák tetejét egész tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
(210 fokon 18-20 percig normál sütés esetén, vagy 200 fokon 13-15 percig légkeveréssel)
1. A tejet meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt és hozzáadom a cukrot. Félreteszem, hagyom, hogy felfusson. 2. A többi hozzávalót kimérem és egy tálba teszem. Ha az élesztő f...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűA sóval és köménnyel elkevert lisztbe mélyedést készítünk. A tejet meglangyosítjuk, és kb. fél dl-t a mélyedésbe öntünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és állni h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy nagyobb tálba tesszük a sóval és belemorzsoljuk a szoba hőmérsékletű margarint. Hozzáadjuk a tojást, tejfölt és gyorsan összegyúrjuk egy nagy gombóccá. Frissen ta...
Elkészítési idő: 20 + 30 perc Nehézség: NehézÖsszegyúrjuk, egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap késpenge vékonyságúra nyújtjuk, megkenjük tojással, a tetejét megszórjuk sóval, és ezen kívül még reszelt sajttal,/köménymaggal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű