- 500 g liszt
- 250 g puha vaj
- 250 g ricotta
- 1 csapott ev. só
- 2 tojás
Lekenéshez
- 1 tojássárgája
- 1 ev. tej
- 50 g hántolt tökmag
- 150 g reszelt füstölt sajt
A lisztben keverjük el a sót, majd morzsoljuk össze a vajjal. Adjuk hozzá a ricottát, tojást és gyúrjuk össze, tegyük hűtőbe 2 órára. Az így elkészült tésztát, lisztezett felületen 1,5 cm vastagságú téglalappá nyújtsuk, majd vágjuk fel 2 cm széles és 7 cm hosszú csíkokra. Az így készült rudakat kenjünk le tojássárgás tejjel, szórjuk meg reszelt füstölt sajttal és durvára vágott tökmaggal, majd alsó-felső sütésű funkción, 200 fokon süssük arany barnára.
A tésztához az élesztőt a lisztbe morzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztává dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük. Közben a to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sós vízben, héjában főtt burgonyát ,meghámozzuk és krumpli törővel összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt és a zsírt. Elkeverjük a felfuttatott élesztővel, sóval és a tojásokkal. Átd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rétestésztát a csomagoláson lévő útmutató szerint készítse elő. A sütőt 180°C-ra melegítse elő. A metélőhagymát és a füstölt szalonnát pirítsa meg, a tepertőt, petrezselymet és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk, teszünk bele pici cukrot, sót, és megfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztbe belerakjuk a sót, összekavarjuk, majd betetesszük a puha margarint, a reszelt...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes