Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Tepertős-sajtos pogácsa


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 20 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 50 dkg liszt
- 2,5 dl tejföl
- 3 dkg élesztő
- 1 ev. só
- 1 tojás
- 15 dkg darált tepertő
- 1 őrölt fehérbors
- 1 ev. puha zsír
- 1 ev. tejszín
Kenés
- 1 ev. olvasztott zsír
Szórás
- 2 maréknyi reszelt sajt
Teteje lekenés
- 1 tojás

Elkészítés:


A lisztbe belemorzsoltam a friss élesztőt, hozzáadtam a tejfölt, a sót, egy egész tojást, a 15 deka tepertőt, az őrölt fehérborsot, a puha zsírt és a tejszínt majd géppel sima ruganyos, de nem kemény tésztát dagasztattam. (A tésztába beledagasztottam a darált tepertőt!) Meleg helyen duplájára kelesztettem.
Miután megkelt, lisztezett deszkán vékonyra sodortam, megkentem olvasztott zsírral vékonyan, majd egy marékra való reszelt sajttal átszórtam és meghajtottam (az alsó felét a közepéig, a felső részt szintén a közepéig majd jobbról és balról is a közepéig.) Konyharuhával letakartam és 30 percig pihentettem.
Ezután újra kisodortam, zsírral vékonyan átkentem, sajttal enyhén átszórtam, majd újra meghajtogattam és újabb 30 percig pihentettem. Ezután kb. ujjnyi vastagra sodortam, a tetejét bevagdostam (hosszában és keresztben is kis közöket hagyva) majd átkentem egy egész felvert tojással, pogácsaszaggatóval kiszaggattam, szilikonos sütőpapírra helyeztem és 25 percig a sütőlemezen pihentettem.
A sütőt előmelegítettem 180 fokra és a pogácsákat aranybarnára sütöttem.

Tepertős-sajtos pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Csirkés szendvicstorta
Csirkés szendvicstorta

Egy tálban összekeverjük a paprikás-chilis sajtkrémet, a tejfölt, sót, borsot, a felkockázott paprikát, a lecsöpögtetett ananász konzervet és az uborkasalátát (uborkát). 8 db keny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Sajtos rúd/omlós
Sajtos rúd/omlós

A zsírt és a vajat pici darabokra vagdossuk vagy tépkedjük és a tálba tesszük. Hozzá adjuk a lisztet, és elmorzsoljuk úgy, hogy zsemlemorzsa jellegű állagot kapjunk. Hozzáadjuk a r...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Sajtos, réteges kifli
Sajtos, réteges kifli

A tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojást, az éleszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Sajtos masni
Sajtos masni

Először is készítsük el a vajas tömeget. A felkockázott vaj 80%-át, valamint a liszt 20%-át tegyük konyhai robotgépbe (ha ez nem áll rendelkezésünkre, akkor kézzel kell dolgoznunk)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk