25 dkg gluténmentes lisztkeverék
25 dkg túró
20 dkg vaj
1 kávéskanál só
a tetejére:
1 tojás
vegyes magkeverék (szezám-, len-, napraforgó-, tökmag)
A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és a tésztát pihentetés nélkül ujjnyi vastagra nyújtjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük, magokkal megszórjuk. Apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a korongokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tetejük pirulni nem kezd.
Az étel akkor gluténmentes, ha betartjuk a gluténmentes ételkészítés szabályait, és valamennyi felhasznált alapanyag a gyártó által garantáltan gluténmentes.
A lisztbe belekeverni a szódabikarbónát és a sót,elmorzsolni a zsiradékkal,hozzáadni a reszelt sajtot,egész köményt,összegyúrni a tejföllel és tojással,kigolyózni,sütni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük egy lábasba a burgonyát + édesburgonyát, öntsük fel vízzel és főzzük puhára. Szűrjük le, majd törjük pépesre burgonyatörővel. Öntsük egy bögrébe a langyos rizstejet, adju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hámozott, kockákra vágott burgonyát megfőzzük, levét leöntjük, a burgonyát összetörjük, majd elkeverjük a zsírral, szódabikarbónával, a tojással és a sóval. 2. Annyi liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. Összekeverjük, kidolgozzuk. Duplájára kelesztjük.k inyújtjuk, szaggatjuk, megkenjük tojássárgájával, sajttal megszórjuk, kicsit pihentetj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű