Tészta:
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
5 dl tej
1 dl olaj
Töltelék:
25 dkg margarin
2 nagyobb tojás sárgája
1 evőkanál só
10 dkg reszelt sajt
Tetejére:
1 tojás
20 dkg
sajt
ízlés szerint köménymag
ízlés szerint pirított napraforgómag
Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben.
Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjü�rjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olajat, majd a maradék langyos tejjel jól összedagasztjuk.
A bedagasztott tésztát 4 részre osztjuk, külön keleszteni nem kell.
Közben elkészítjük a tölteléket is. A margarint a sóval és a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg reszelt sajtot is.
A 4 részre osztott tésztát egyesével kinyújtjuk. A tölteték negyed részével megkenjük, és feltekerjük. Körülbelül kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk.
A tetejét tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
Tipp: pirított napraforgómaggal meghintve az igazi.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, beletesszük a tojássárgát, a langyos cukros tejben megkelesztett élesztőt, a tejfölt és 20 dkg. sajtot. a sót. Jól összegyúrjuk. Félóránként k...
Elkészítési idő: 2-óra Nehézség: KözepesFelfuttatjuk az élesztőt. A lisztbe belereszeljük a margarint, hozzáadjuk a csipet sót, a tojás sárgákat, tejfölt, a felfuttatott élesztőt, végül a reszelt sajtot. A tésztát 15 per...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk és felöntjük annyi sós vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük, leszűrjük és összetörjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. A lisztet megsózzuk és a va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a 20 dkg vajjal elmorzsoljuk, a langyos tejfölt a tészta közepébe öntjük, bele morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, összegyúrjuk, majd kisodorjuk. A megmaradt 5 dkg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű