- 1 csomag élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés),
- 200 g krémsajt,
- só, bors,
- 1 csokor vegyes zöldfűszer (pl. petrezselyem, bazsalikom, oregánó, snidling)
A tetejére:
- 1 db tojás,
- 1 tk Provence fűszerkeverék,
- 1 tk szezámmag,
A csavart stanglihoz először a leveles tésztát kitekerjük, a krémsajtot összekeverjük sóval, borssal és az apróra vágott zöldfűszerekkel, majd megkenjük vele a tészta alsó felét. Erre ráhajtjuk a tészta felső részét, ezután 8-10 sávra vágjuk.
Az így kapott tésztacsíkokat megtekerjük, és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk. Megkenjük a lazán felvert tojással, megszórjuk a fűszerkeverékkel és szezámmaggal, majd 190 fokos sütőbe toljuk 20 percre. Érdemes megvárni, hogy langyosra hűljön.
A 3 dl folyadékot meglangyosítjuk, belekeverjük az élesztőt és a cukrot, majd megszórjuk egy kis liszttel. Hagyjuk kb. 5 percig pihenni. Ezidő alatt a lisztet és a sót kimérjük és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk és puha tésztát gyúrunk. Kétszeresére kelesztjük,átgyúrjuk,4 cipót formálunk,gáztepsi nagyságúra nyújtjuk. A lapokat egyenként megkenjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a borsot és a reszelt sajt 3/4-ét összekeverjük. A tojást a joghurttal elhabarjuk, hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és az egészet ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint összemorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a két egész tojást, a tejben felfuttatott élesztőt és ízlés szerint a sót, és az egészet jól összegyúrjuk. Gyúródeszkán kinyú...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű