- 1 csomag élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés),
- 200 g krémsajt,
- só, bors,
- 1 csokor vegyes zöldfűszer (pl. petrezselyem, bazsalikom, oregánó, snidling)
A tetejére:
- 1 db tojás,
- 1 tk Provence fűszerkeverék,
- 1 tk szezámmag,
A csavart stanglihoz először a leveles tésztát kitekerjük, a krémsajtot összekeverjük sóval, borssal és az apróra vágott zöldfűszerekkel, majd megkenjük vele a tészta alsó felét. Erre ráhajtjuk a tészta felső részét, ezután 8-10 sávra vágjuk.
Az így kapott tésztacsíkokat megtekerjük, és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk. Megkenjük a lazán felvert tojással, megszórjuk a fűszerkeverékkel és szezámmaggal, majd 190 fokos sütőbe toljuk 20 percre. Érdemes megvárni, hogy langyosra hűljön.
1. Készítsd el a tésztát: Egy tálban keverd össze a lisztet a sóval. Fokozatosan add hozzá a meleg vizet, és gyúrd össze, amíg sima és rugalmas tésztát nem kapsz. Hagyd pihenni 30...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalókból egynemű tésztát gyúrunk, majd pihentetjük egy 30 percet. Utána kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra és kiszaggatjuk újabb 30 percet kelesztjük langyos helyen majd megkenjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrém: A rámát habosra keverjük, 1 evőkanál sóval és félre tesszük. Elkészítés: A lisztbe morzsoljuk az élesztőt, / nem kell futtatni /a kefirt, olajat, és 1 db tojással összegy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint. Alaposan kidagasztj...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes