- 1 csomag élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés),
- 200 g krémsajt,
- só, bors,
- 1 csokor vegyes zöldfűszer (pl. petrezselyem, bazsalikom, oregánó, snidling)
A tetejére:
- 1 db tojás,
- 1 tk Provence fűszerkeverék,
- 1 tk szezámmag,
A csavart stanglihoz először a leveles tésztát kitekerjük, a krémsajtot összekeverjük sóval, borssal és az apróra vágott zöldfűszerekkel, majd megkenjük vele a tészta alsó felét. Erre ráhajtjuk a tészta felső részét, ezután 8-10 sávra vágjuk.
Az így kapott tésztacsíkokat megtekerjük, és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk. Megkenjük a lazán felvert tojással, megszórjuk a fűszerkeverékkel és szezámmaggal, majd 190 fokos sütőbe toljuk 20 percre. Érdemes megvárni, hogy langyosra hűljön.
Tészta begyúrása: A lisztet az ecetet, sütőmargarint vagy olajat, sóval begyúrjuk, folyamatosan hideg vizet adagolva a tésztához, addig, amíg megfelelő állagú nem lesz. A begyúrt t...
Elkészítési idő:Az élesztőt felfutatjuk -az össszes anyagot összekeverjük Kivétel a tepertöt -a tésztát elkezdjük dagasztani -letakarjuk és kelesztjük 30-40- percig -ezután kinyújtjuk el...
Elkészítési idő: 160 perc