60 dkg liszt
10 dkg vaj
2.5 dkg élesztő
1 kk cukor
1 dl tej
1 ek.tejföl
1 t.sárgája
2 kk só
Hajtogatáshoz
5 dkg vaj
R.sajt
Tetejére
1 t.sárgája
R.sajt
Az élesztőt megfuttatjuk a tejben a cukorral.
A lisztet a vajjal, tojással, sóval,tejföllel és a megfuttatott élesztővel jól meggyúrjuk. Duplájára kelesztjük.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük vajjal megszórjuk a sajttal. Majd egy szimpla és egy dupla hajtás után 20percet pihentetjük. Ezt 3x ismételjük.
Amikor ez kész kinyújtjuk, éles késsel kockákra vágjuk, megkenjük tojással, sajttal és 15 percet pihentetjük.
180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
--a hozzávalókat összegyúrjuk -annyi tejföllel ,hogy nyújtható de ne lágy tésztát kapjunk ( kb 5 evőkanál ) -nyújtjuk kb. 4-5 mm vastagságúra -kiszaggatjuk,lekenjük tojássárgá...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: KözepesA hagymákat megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és a zsíron pár perc alatt megdinszteljük, ezután félretesszük hűlni. A burgonyapürét 1 dl meleg vízzel, a sóval és a tejföllel simá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrni, kb 1 órát a hűtőben pihentetni. Kinyújtani, hosszúkás darabokra vágni, tojással megkenni es reszelt sajttal megszórni. Kb. 195 fokon sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, a tetejét megszórjuk a cukorral, majd tíz percre félretesszük meleg helyre, hogy felfusson, ezután az összes többi hozzávalóval egyne...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű