50 dkg liszt
17.5 dkg puha Rama
2 dkg élesztő
6 dkg reszelt sajt
2 dl tejföl
1 teáskanál só
2 dkg cukor
1 db tojássárga
1.5 dl tej
Tetejére:
15 dkg reszelt sajt
1 tojás
Az élesztőt a langyos tejben, a cukorral, 1 ek liszttel megfuttatjuk. A többi hozzávalóval egy tálba öntjük és jól összedolgozzuk. 1 órát kelesztjük, majd kinyújtjuk téglalap alakúra és hajtogatjuk, (balról-jobbról, fentről-és lentről). A hajtogatást mindegy milyen irányból kezded, de a sorrend mindig ugyanaz legyen. Háromszor hajtogatjuk, 20 percenként. A pogácsaszaggató magasságára nyújtsuk ki és szaggassuk ki. A tetejét tojással lekenjük és megszórjuk reszelt sajttal. Hideg sütőben, 180 fokon kb 15-20 perc.
a főtt krumplit a zsírral és sóval összetörjük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kellemesen lágy tésztát kapunk. Korongokat formázunk belőle, és 180 fokon megsütjük, vagy serpenyő...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tortillához a liszteket, a sót és a sütőport összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a vizet, és a végén az olajat. Szép sima felületű tésztává gyúrjuk, gombócot formázunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a sót, a tejfölt, a vizet, a pörkölt szaftját és az élesztőt a kenyérsütőgép üstjébe mérjük. 20 perces dagasztás programmal egy könnyű, de nem ragacsos tésztát készítünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos, cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, majd pár perc alatt futtassuk fel. A keverőtálba szitáljuk bele a sóval összekevert lisztet, majd csináljunk a közepébe egy mé...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes