Családireceptkönyv.hu

Töltött fasírt


Írta:

Adag: 12 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


400-500 g sovány darált hús(szűzpecsenye/csirke/pulykamell)
kb. 50 g zabpehely
½ fej hagyma
2 db nyers tojás
6 db főtt tojás
fűszerek: só, bors, paprika, petrezselyem, fokhagyma
12 csík Feketeerdei, Serrano vagy hasonló sonka

Elkészítés:


A húst dolgozd össze a zabpehellyel, a tojásokkal és a fűszerekkel. A főtt tojásokat pucold meg és vágd őket ketté keresztbe.

A muffinformákba tedd be először a sonkacsíkot, arra egy púpozott evőkanál húsos masszát. Ebbe nyomd bele a fél tojást, majd fedd be még egy kanálnyi hússal, végül hajtsd rá a sonkacsíkok végeit. Ezt ismételd meg, míg el nem fogynak az alapanyagok, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd készre.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kapros lepény
Kapros lepény

A hozzávalókat bedagasztom és hagyom jól megkelni. Addig egy jó nagy csokor friss kaprot apróra vágok és 2 kanál forró zsírban (már a tűzről levéve) egy pillanatig átforgatom és 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos rúd
Sajtos rúd

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Pogácsa maradék krumplipüréből
Pogácsa maradék krumplipüréből

A liszteket egy tálba mérjük, elkeverjük benne a sót és elmorzsoljuk benne a krumplipürét. A tejfölt kicsit megmelegítjük, de ne legyen forró. Belemorzsoljuk az élesztőt, megszór...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos-tejfölös pogácsa Borbás Marcsi
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Sajtos-tejfölös pogácsa Borbás Marcsi

Langyosíts meg másfél deci tejfölt, keverd el benne az élesztőt, és pihentesd öt percig. Morzsold össze a lisztet a vajjal, adj hozzá egy tojást, majd mehet hozzá az élesztős kever...

Elkészítési idő: 10ó
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk