0,5 kg liszt
25 dkg sajt
2 egész tojás
1 tk só
1 pohár tejföl vagy kefír
1 cs szalalkáli
1-2 ek tej
25 dkg margarin
A reszelt sajtot és a kevés tejben feloldott szalalkálit keverőedénybe tesszük és a többi hozzávalóval együtt jól összekeverjük. Az alaposan kidolgozott tésztát két részre osztjuk, 1 cm vastag lapot nyújtunk belőle, majd ebből pereceket szaggatunk. Kizsírozott tepsiben sütjük.
1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. 2. A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a bort (ez elhagyható), majd a felfuttatott élesztőt és...
Elkészítési idő:A tésztához a túrót keverjük össze a tojásokkal, adjuk hozzá az ecettel elkevert szódabikarbónát, az olajat. Szitáljuk bele a lisztet, és a sóval együtt gyúrjuk össze. A húst keve...
Elkészítési idő:-az élesztőt a tejben felfutattjuk .a hozzávalókat összegyúrjuk -,jól összedolgozzuk --meleg helyen duplájára kelesztjük -tégla alakúra kinyújtjuk és megszorjuk az apróra...
Elkészítési idő: 100 perc