menu

Családireceptkönyv.hu

158. Szerb pogácsa


Írta:

Adag: 6 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 dl tej
1 dl víz
35 dkg sima liszt
15 dkg rétes liszt
1/2 cs. sütőpor
1 teáskanál cukor
1 evőkanál só
2,5 dkg élesztő

kenés: 10 dkg margarin
1 tojás

tetejére: magok

Elkészítés:


Rugalmas tésztát dagasztattam a géppel. Utána kelesztőtálba tettem a tésztát, 20 perc múlva átgyúrtam, majd megvártam míg megkelt. Utána vékony téglalap formára kinyújtottam, megkentem 10 dkg olvasztott margarinnal és jó szorosan feltekertem, mint a beiglit. Ezt a tekercset 6 darabba vágtam, majd egy 22 cm tortaformát kibéleltem sütőpapírral és elhelyeztem benne a tekercs darabokat (egyet középre, a többit köré, ). A tetejét lekentem felvert tojással és megszórtam szezám maggal és kb. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 70 percig sütöttem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Vajon sült sós kifli
Vajon sült sós kifli

A meglangyosított tejet egy kelesztő tálba öntjük, belekeverjük a cukrot, az élesztőt. Pár perc múlva hozzáadjuk a tojás sárgáját, a lisztet, a sót, elkeverjük, majd apránként hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Sajtos keksz
Sajtos keksz

Összekeverjük az átszitált lisztet a sütőporral, cukorral, sóval, magkeverékkel és a finomra reszelt sajttal. Ráreszeljük a hideg vajat és a hideg vizet apránként hozzáadva összegy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sonkás, sajtos hajtovány (Rozi receptje)
Sonkás, sajtos hajtovány (Rozi receptje)

A lisztet mélyebb tálba szitáljuk, közepébe kis mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, felöntjük egy deci langyos cukros tejjel, összekeverjük, hogy kerüljön egy kevés liszt is hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Gyors, omlós, sós teasütemény (bögrésen is)
Gyors, omlós, sós teasütemény (bögrésen is)

Elkészítése: 1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, melyet lisztezett felületen másfél centi vastagra nyújtunk. 2. A tésztából tetszés szerinti formákat szaggatunk, és sütőpapírral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk