2 dl tej
1 dl víz
35 dkg sima liszt
15 dkg rétes liszt
1/2 cs. sütőpor
1 teáskanál cukor
1 evőkanál só
2,5 dkg élesztő
kenés: 10 dkg margarin
1 tojás
tetejére: magok
Rugalmas tésztát dagasztattam a géppel. Utána kelesztőtálba tettem a tésztát, 20 perc múlva átgyúrtam, majd megvártam míg megkelt. Utána vékony téglalap formára kinyújtottam, megkentem 10 dkg olvasztott margarinnal és jó szorosan feltekertem, mint a beiglit. Ezt a tekercset 6 darabba vágtam, majd egy 22 cm tortaformát kibéleltem sütőpapírral és elhelyeztem benne a tekercs darabokat (egyet középre, a többit köré, ). A tetejét lekentem felvert tojással és megszórtam szezám maggal és kb. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 70 percig sütöttem.
A felfuttatott élesztővel, liszttel, cukorral, sóval, tojássárgájával, tejföllel és a zsírral jól kidagasztjuk a tésztát, majd 1 órát kelesztjük. A tepsiket kikenjük margarinnal,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 6 dkg élesztőt 4 kockacukorral, 1.5 dl tejjel, és 10 dkg liszttel kovászt készítünk, és kelni hagyjuk. 2. Ez alatt 6 tojássárgáját vajjal, sóval, jól kikeverünk, adunk hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA felaprított vöröshagymát kevés olívaolajon megfuttatjuk, erősebbre vesszük a lángot és hozzáadjuk a marhahúst. Sózzuk, borsozzuk, mustárral ízesítjük és állandó kevergetés melle...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Az élesztőt kevés tejjel felfuttatjuk. Az egészet jól kidolgozozuk. 3x20 percet pihen utána hajtogatjuk megkenjuk vajjal. Közepes tűzön sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű