10 dkg vaj,
10 dkg liszt,
10 dkg főtt, reszelt burgonya,
10 dkg reszelt sajt,
1 tojássárgája,
só.
A vajat, lisztet, a főtt, áttört burgonyát és a reszelt sajtot összegyúrjuk. Kisujjnyi vastagra kinyújtjuk. 5-6 cm-es rudacskákra vágjuk. A tetejüket lekenjük 1 felvert tojássárgájával és megszórjuk majd az egyik felére köménymagot, a másik felére reszelt sajtot szórunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, 170 fokon hőlégkeveréssel 30 perc alatt megsütjük.
A lisztbe a vajat elmorzsoljuk, és a többi hozzávalóval együtt egy rugalmas tésztát gyúrunk. Két cipóba osztjuk és téglalapokat nyújtunk belőle. A vajat a reszelt sajttal ( ízlé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lecsöpögtetett tonhalat mixerrel pépesítjük, a tejszínnel, a citromlével és a szójaszósszal, majd ízesítjük sóval, borssal ízlés szerint. A lilahagymát nagyon apró kockára vágju...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és forrásban lévő, lobogó vízben puhára főzzük, majd áttörjük, és picit hűlni hagyjuk. Érdemes a klasszikus burgonyanyomót használni, azt a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűjuhtúrót a kakkukfűvel és borssal összekeverjük, majd hozzáadjuk a választott magot. Összeállítjuk a pogácsa tésztáját: a langyos tejhez adunk pici cukrot, és belemorzsoljuk az é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű