Hozzávalók:
25 dkg margarin
50 dkg liszt
2 db tojás sárgája
1 kis doboz tejföl
1 db élesztő
kevés őrölt bors
só (kb. 3 teáskanál)
A hozzávalókat összegyúrni, ha lágy, egy kevés lisztet hozzátenni.
Ujjnyi vastagra kinyújtani, tetejét kés élével megkockázni (nagyon ne nyomjuk rá). Ebből az adagból kb. 113 pogácsa lesz.
Kiszaggatni, tepsibe tenni (nem kell megkenni) és a lábasra tesszük, konyharuhával letakarjuk, egy óra hosszat kelesztjük.
Megkenjük 1 db felvert tojással, reszelt sajtot, szezámmagot, mákot vagy 1-1 szem mandulát/diót teszünk rá.
Előmelegített (gázsütő 3-as fokozat, villanysütő 150 C) sütőbe tesszük, 10 perc múlva a hőt növeljük (gáz: 5-6-os fokozat, villany: 200 C) kb. fél órát sütjük.
A tepsiben hagyjuk állni 10 percig, utána tálba szedjük (legjobb a fedeles kelesztő tál) lefedjük (nylon-nal).
Mielőtt összeállítjuk a tésztát, kb. öt literes lábasban vizet teszünk fel melegedni, ha már forró, a fedőt fordítva rátesszük.
Nekem a régi sütőm, már nem jól záródik és ezért adagonként vékonyra nyújtom és szaggatom, de ha jól záródik, akkor elég kicsi gombócokat készíteni.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet beleszitáljuk a tálba, hozzá adjuk a cukrot, sót, a két tojást, lágy margarint a joghurtot és a felfuttatott élesztőt. Közepesen lágy tésztát dagasztunk. Duplájára kel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűErdei gyümölcsös csokoládétorta 5 tojásfehérjét kemény habbá verünk, fokozatosan hozzászórunk 5 evőkanál porcukrot, és addig verjük tovább, amíg fényes nem lesz. 5 evőkanál lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a puha vajat, majd morzsold össze. 2. Rakd hozzá a sót, a tejfölben elkevert, de nem felfuttatott élesztőt. 3. Mehet hozzá a resze...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz