Családireceptkönyv.hu

Sajtos Rúd


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

70 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
2 teáskanál só
50 dkg margarin
12 evőkanál víz
2 evőkanál 20 %-os ecet
A tetejére:

tojás
reszelt trappista sajt

Elkészítés:


A lisztet elkevertem a sütőporral, gyúródeszkára szitáltam, majd hozzáadtam a sót.

Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzeel elkevert ecettel együtt egynemű tésztává állítottam össze.

Letakarva egy éjszakán át pihenni hagytam.

Másnap félujjnyi vastagra kinyújtottam, megkentem enyhén felvert tojással és megszórtam reszelt sajttal.

Derelyemetszővel rudakra szabtam, majd előmelegített, 180 fokos sütőben bő negyedóra alatt készre sütöttem.

Sajtos Rúd

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos pogácsa
Sajtos pogácsa

Felfuttatjuk az élesztőt. A lisztbe belereszeljük a margarint, hozzáadjuk a csipet sót, a tojás sárgákat, tejfölt, a felfuttatott élesztőt, végül a reszelt sajtot. A tésztát 15 per...

Elkészítési idő: 20
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diétás sajtos stangli
Diétás sajtos stangli

A hozzávalókat bedagasztjuk.Golyókat csinálunk ( nekem 6 db lett ) kelesztjük.Mikor meg kelt oválisra nyújtjuk és a hosszabbik oldalánál feltekerjük tepsibe téve 1/2 órát kelesztjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar szilveszteri malackák
szilveszteri malackák

A hozzávalókat összedolgozni (a tejföl annyi, amennyitől összeáll), és letakarva néhány órát (vagy akár pár napot is) pihentetni kell a hűtőben. Ha kivettük a hűtőből, kinyújtjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös pogácsa (apró)
Tejfölös pogácsa (apró)

Összegyúrjuk a hozzávalókat, éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap 3x hajtogatjuk közben mindig 20-30 percet pihentetjük. Ujjnyi vastagra nyújtjuk és pici pogácsákat szaggatunk. For...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk