Családireceptkönyv.hu

Sós perec, sós malomkerék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
1 kocka margarin
20 dkg zsír
3 evőkanál tej
1/2 élesztő
1 mokkáskanál cukor
kb. 1 csapott evőkanál só
kb. egy kis doboz tejföl
Kenéshez:
1 tojás
1 evőkanál só
1 evőkanál liszt
víz

Elkészítés:


A langyos tejben a cukorral az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet összemorzsoljuk a zsíradékkal és a sóval. Beletesszük az élesztős tejet, tejföllel jól kidolgozzuk (puhára, de nem lágyra). Akkor jó a tészta, ha a kezünk szépen letisztul .A tepsiket kicsit kizsírozzuk, ennyi kelés elég is, neki foghatunk a formázásnak. Perec és malomkerék kiszúróval kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk, felvert tojással megkenjük. Végül halvány pirosra sütjük.
A sót és a lisztet a vízzel tejföl sűrűre keverjük. Kivesszük a sütőből a tepsit, és kenőtollal kenünk a perecekre a sós-lisztből. Visszatesszük 1-2 percre, hogy a só megszikkadjon rajta.

Sós perec, sós malomkerék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Töltike zöldborsóval:(fini lehet)
Töltike zöldborsóval:(fini lehet)

A tésztát összeállítjuk, megkelesztjük, majd közben a tölteléket elkészítjük. A tésztát kinyújtjuk ½ cm vastagságúra, majd egy nagyobb szájú pohárral, vagy nagy méretű pogácsa szag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilveszteri malackák
Szilveszteri malackák

A krumplit megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, felöntjük annyi enyhén sós vízzel, hogy jól ellepje, majd puhára főzzük. Végül leszűrjük és teljesen kihűtjük. --Egy tálba beletessz...

Elkészítési idő: 50
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Ibi féle sajtos rúd
Ibi féle sajtos rúd

1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. 2. A hozzávalókat összegyúrjuk. Én gyúrás előtt nagyjából összekutyultam az egészet egy villával. Ha nagyon ragadósnak ítéljük a tésztát, akkor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
LÁNGOS - MÉLYHŰTŐS
LÁNGOS - MÉLYHŰTŐS

Összedolgozom géppel, és formázom is, és mehet a mélyhűtőbe. Jó étvágyat! Akár meddig, hónapokig tarthatod a mélyhűtőben!

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk