Családireceptkönyv.hu

Túrós pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g búzaliszt (BL55)
500 g tehéntúró (félzsíros)
500 g vaj
2 db tojássárgája
30 g élesztő (friss)
20 g só

A kenéshez

tojás (közepes, "M"-es méretű)

Elkészítés:


Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük.

Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenjük le tojással, majd hajtsuk rá a tészta másik felét.

A tésztát forgassuk el 90 fokkal, majd ismételjük meg a 3. pontban foglaltakat.

Végül nyújtsuk ujjnyi vastagra a tésztát, és kis - maximum 4 cm átmérőjű - pogácsaszaggatóval szúrjuk ki.

Tojással kenjük meg. (A sütőt előmelegítjük 200 C-ra.)

10 perc pihentetés után sütőbe tesszük. Az előmelegített 200 C-os sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük a pogácsákat. Addig süssük őket, amíg mindegyiknek szép világosbarna színe nem lesz.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez a túrós pogácsák hercegnője. Semmi mesterséges lazítás, csak a vaj és a túró alkotta természetes csoda. Könnyű, és nagyon ízletes, ne hagyd ki! Ez a tökéletes túrós pogácsa recept!

http://aprosef.hu/turospogacsa

Túrós pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tekercs - Sonkás tekercs
Tekercs - Sonkás tekercs

1. A 25 dkg Ramát, 25 dkg finom lisztet, 25 dkg túrót jól dolgozd össze. Nem maradt ki belőle a tojás, az most nem kell bele. 2. Oszd két felé, nyújtsd ki az egyiket szép nagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Márti
Tatu kifli
Tatu kifli

Az élesztőt kevés langyos tejjel, csipet cukorral elkeverjük, majd annyi liszttel keverjük össze, hogy galuska sűrűségű legyen. A tetejét megszórjuk egy pici liszttel és kb....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paleo szezámmagos rúd
Paleo szezámmagos rúd

A száraz és nedves hozzávalókat összekevertem, majd a kettőt összegyúrtam. Hagytam pihenni 20 percig, majd lisztezett szilikon lapon lazán átgyúrtam. Majd 1 cm vastag 24 x 26 cm-es...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Hajtovány/Limara
Hajtovány/Limara

Mióta van kenyérsütőgépem, abban dagasztatom a tésztát. Előtte kézi mixerrel készítettem. Lágyabb kelt tésztát készítek, hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítom, ketté...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk