500 g búzaliszt (BL55)
500 g tehéntúró (félzsíros)
500 g vaj
2 db tojássárgája
30 g élesztő (friss)
20 g só
A kenéshez
tojás (közepes, "M"-es méretű)
Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük.
Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenjük le tojással, majd hajtsuk rá a tészta másik felét.
A tésztát forgassuk el 90 fokkal, majd ismételjük meg a 3. pontban foglaltakat.
Végül nyújtsuk ujjnyi vastagra a tésztát, és kis - maximum 4 cm átmérőjű - pogácsaszaggatóval szúrjuk ki.
Tojással kenjük meg. (A sütőt előmelegítjük 200 C-ra.)
10 perc pihentetés után sütőbe tesszük. Az előmelegített 200 C-os sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük a pogácsákat. Addig süssük őket, amíg mindegyiknek szép világosbarna színe nem lesz.
Ez a túrós pogácsák hercegnője. Semmi mesterséges lazítás, csak a vaj és a túró alkotta természetes csoda. Könnyű, és nagyon ízletes, ne hagyd ki! Ez a tökéletes túrós pogácsa recept!
http://aprosef.hu/turospogacsa
A krumplit megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Ezután felöntjük annyi enyhén sós vízzel, hogy jól ellepje, majd puhára főzzük. Végül leszűrjük és teljesen kihűtjük. Egy tálba b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojásokat. A margarint és a tejfölt a mikróban szoba-hőmérsékletűre melegítjük, és a tejfölbe belekeverjük az é...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1.A chia magot a vízzel összekeverjük, majd kb. 1 órát hagyjuk, hogy megdagadjon és puding állagú legyen. 2.Ha letelt az idő, egy tálba rakjuk a többi hozzávalót, majd a vizet már...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra keverjük a tejföllel, a tejjel, valamint a mustárral. Egy másik edényben elvegyítjük a kétféle lisztet a sütőporral, a sóval és a borssal. Összedolgozzuk a két...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű