Családireceptkönyv.hu

Baconos tojáskrémes kalács


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 12-16 szelethez:

• 8 dkg sütőmargarin
• 15 dkg bacon
• 2,5 dl langyos víz
• 3 dkg friss élesztő
• 1 evőkanál cukor
• 40 dkg finomliszt
• 10 dkg rétesliszt
• 1 evőkanál só
• 2 tojás + 1 a kenéshez
A töltelékhez:
• 6-8 főtt tojás
• 2-3 evőkanál tejföl vagy majonéz
• 2 evőkanál liszt
• só, bors, mustár ízlés szerint

Elkészítés:


A margarint serpenyőben felolvasztjuk, megpirítjuk rajta az aprított bacont, majd hagyjuk langyosra hűlni. A langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot, 1 evőkanál lisztet, hagyjuk felfutni.
A sót a lisztekhez keverjük, beletesszük a bacont (a zsiradékkal együtt), majd a tojást és a felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk, és tésztává dagasztjuk. Langyos helyen duplájára kelesztjük. A tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastag, tepsi hosszúságú téglalapra nyújtjuk. A töltelékhez a főtt tojásokat apró kockára vágjuk, majd a többi hozzávalóval kikeverjük. A masszát egyenletesen eloszlatjuk a tésztán, majd szorosan feltekerjük a hosszabbik oldaláról indulva, és megkenjük a felvert tojással. A kalácsot megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon sütés közben. 15-20 percig langyos helyen kelesztjük, majd 180 °C-os sütőben 20 percig, végül pedig 160 °C-on 15-20 percig sütjük

Baconos tojáskrémes kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
387.Pogácsa-krumplis
387.Pogácsa-krumplis

A puhára főtt krumpliról leönteni a főzőlevet, még forrón összetörni.Összegyúrni, kétfelé osztani, ujjnyi vastagra nyújtani, bevagdosni, kiszaggatni. 200 fokra előmelegített sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sós süti
Sós süti

Elkészítése: A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a sót. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a tejfölt és egy marék reszelt sajtot. Jól összed...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar sajtos ropogós, CH mentes
sajtos ropogós, CH mentes

A sajtot lereszelve összekeverjük a többi hozzávalóval. A sajtot meg kell kóstolni előtte, ha kellően sós, akkor ne sózzuk meg a keveréket! Lapított golyószerűre formázzuk és ú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rúd - Sajtos rúd
Rúd - Sajtos rúd

1. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, hozzákeverjük a tejet, a cukorral elkevert élesztőt, a tejfölt és összegyúrjuk. 2. Jól kidolgozzuk és kisujjnyi vastagságúra elnyújtjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk