Családireceptkönyv.hu

Tejfölös pogácsa Max-től


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 dkg élesztő, vagy száraz élesztő(2x7 g-os tasak)
60 dkg liszt
25 dkg margarin (márkás)
1 egész tojás és egy sárgája
1 ek só
2 dl 20%-os tejföl
1 felvert tojás és reszelt sajt

Elkészítés:


A margarint elmorzsoljuk a liszttel, ebbe belekeverjük az élesztőt, majd a közepébe egy lyukat csinálunk, abba tesszük a tojásokat és a sót. Elkezdjük kézzel összedolgozni, és ekkor adagoljuk bele a tejfölt. Alaposan összedolgozzuk, majd langyos helyen letakarva hagyjuk pihenni legalább egy órát. Ha letelt az idő, átgyúrjuk, és kettőbe vesszük. Lisztes nyújtótáblán kinyújtjuk, és hajtjuk. Egyharmadát behajtjukjobbról, majd a másik harmadát balról. Ezután pedig hosszában ismét hármas hajtással készítünk egy párnát. Ezt a munkafolyamatot megismételjük (tehát kétszer kinyújtjuk, és hármas hajtással rétegezzük). Megéri a munkát, így lesz igazán leveles a tésztája.Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és a tetejét a késsel megmintázzuk. Egy pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és a darabokat egyesével az ujjainkkal sodorjuk meg, ez segít abban hogy megnőljön. A tetejét a felvert tojással óvatosan megkenjük (figyeljünk arra hogy a tojás ne folyjon le az oldalán, mert akkor nem fog feljönni), és a reszelt sajttal megszórjuk. Hagyjuk még így is pihenni sütés előtt. 180 c-on 15-18 perc alatt szép pirosra sütjük, és utána egy rácson hagyjuk kihűlni.

Tejfölös pogácsa Max-től

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Retro sajtos rúd
Retro sajtos rúd

A hozzávalókat összegyúrjuk , majd ujjnyi vastagra nyújtjuk , megkenjük tojással , sajtot reszelünk rá , daraboljuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük . Előmelegített sütőbe 20...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Virslis szőttes avagy lábtörlő recept
Virslis szőttes avagy lábtörlő recept

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. Egy edénybe szitáljuk a lisztet, és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a sót, az olajat. Alaposan kidagasztjuk. M...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonyás pogácsa
Burgonyás pogácsa

A burgonyát héjában megfőzzük. Az sem baj, ha nem 100%-kosan. Szeretem, ha a burgonyát érzem a tésztában. Meghámozom, majd kézzel vagy villával összetöröm. Az élesztőt simára kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk