Családireceptkönyv.hu

Pogácsa (csicseriborsós liszt)


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-250 gr csicseris lisztkeverék
-125 gr Ráma margarin
-12.5 gr Budafoki élesztö
-50 gr reszelt trappista sajt
-Ízlés szerint só...én 2 kk.tettem

Elkészítés:


A hozzávalókat egy tálba mértem...elmorzsoltam...majd hozzámértem még 100 gr 20 %-os tejfölt, amivel összegyúrtam. Egy nagyon jó állagú, könnyen nyújtható, nem ragadós tésztát kaptam.
Rizsliszttel megszórt munkalapon nyújtottam, kb. ujjnyi vastagságúra. Késsel bekockáztam a tetejét, kiszaggattam, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam őket. Ebből az adagból 1 gáztepsi lett ( 30 db) és 50 C-os sütőben kelesztettem 1 órán át. Közben szépen kinyíltak. Majd a tetejüket megkentem tojással, megszórtam reszelt sajttal. Közben a sütőt 180 C-ra előmelegítettem és 12 perc alatt szép pirosra sütöttem őket.

Pogácsa (csicseriborsós liszt)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sajtos perec
Sajtos perec

Hozzávalókat összegyúrni, 4-5 mm vastagra kinyújtani kiszaggatni, tetejét tojássárgájával lekenni, és megszórni sajttal, vagy magokkal. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos pogácsa
Sajtos pogácsa

A fenti hozzávalókból jól gyúrható tésztát gyúrunk. Duplájára kelesztjük, vékonyra nyújtjuk, megkenjük tepertőkrémmel amit ízesítünk sóval, borssal. Ha sajtosat készítünk, akkor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kolbászos csónakok
Kolbászos csónakok

A tészta elkészítése : A burgonyákat főzzük meg és törjük össze. A kolbászt kisebb darabokra szeljük fel. A fél dl tejben az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukorral. Ezután a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk