-250 gr csicseris lisztkeverék
-125 gr Ráma margarin
-12.5 gr Budafoki élesztö
-50 gr reszelt trappista sajt
-Ízlés szerint só...én 2 kk.tettem
A hozzávalókat egy tálba mértem...elmorzsoltam...majd hozzámértem még 100 gr 20 %-os tejfölt, amivel összegyúrtam. Egy nagyon jó állagú, könnyen nyújtható, nem ragadós tésztát kaptam.
Rizsliszttel megszórt munkalapon nyújtottam, kb. ujjnyi vastagságúra. Késsel bekockáztam a tetejét, kiszaggattam, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam őket. Ebből az adagból 1 gáztepsi lett ( 30 db) és 50 C-os sütőben kelesztettem 1 órán át. Közben szépen kinyíltak. Majd a tetejüket megkentem tojással, megszórtam reszelt sajttal. Közben a sütőt 180 C-ra előmelegítettem és 12 perc alatt szép pirosra sütöttem őket.
A tészta hozzávalóit rugalmas tésztává gyúrom. A tésztát és a tölteléket is 4 részre osztjuk. 2-3 mm-re nyújtjuk a tésztát, és a töltelékkel egyenletesen megkenjük, besodorjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben a vajat szétmorzsoljuk, az élesztőt belemorzsoljuk. A többi hozzávalóval összegyúrjuk, majd 10 percig letakarva pihentetjük. Lisztezett deszkára borítjuk, és kb. félujj...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helye...
Elkészítési idő: 2óra Nehézség: Könnyű◾️Ez a mennyiség kb. 40 db kosárkához elég. ◾️A tojást felverjük a sóval, hozzáadjuk a lisztet, beletesszük a tejszínt és a reszelt sajtot, majd jól összedolgozzuk. ◾️Ez lesz a...
Elkészítési idő: 20 perc + sütés Nehézség: Könnyű